El teu blog de Linux en català

Nathive, una altra visió per editar imatges

Fa un temps vam fer un xicotet comentari sobre Nathive, un nou editor d’imatges lliure semblant a The Gimp, Photoshop o Corel Photo-Paint, però amb la finalitat d’oferir una interfície d’usuari que tothom puga entendre però que, al mateix temps, puga oferir eines potents d’edició gràfica.

Nathive s’ha programat des de zero en C i fent servir les biblioteques GTK+ (millor integració amb GNOME). La darrera versió publicada va ser al 19 de gener i sembla que el desenvolupador s’ho està prenent seriosament. Desgraciadament, no és clar quina quantitat de gent hi ha al darrere, cosa que podria suposar que qualsevol dia, el projecte es quedara òrfan.

La filosofia del projecte és clara, i una de les primeres coses que diu és que vol Mostrar respecte i gratitud a la comunitat de The Gimp. Per altra part, es vol fer el programa Primerament accessible, més tard potent; un altre principi interessant és la idea que l’usuari no necessita veure totes les eines tot el temps així com fer el funciomanet i control el més obvi possible pels usuaris.

El projecte encara és una versió alfa, tot i que ja ha estat traduït a 8 idiomes (el català no hi és) i sembla que la comunitat creix poc a poc. Malgrat això, repetim, només hi ha un desenvolupador. Es poden descarregar paquets precompilats .deb o bé les fonts tar.gz des de la secció de descàrregues de la seua pàgina a la barra lateral (també el trobareu  a Getdeb).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.