El teu blog de Linux en català

OpenOffice.org 3.1, amb moltes novetats

El mateix dia de la publicació de KDE 4.2 es va publicar també una revisió de l’OpenOffice.org 3.0, la 3.0.1. Ara el camí cap a la versió 3.1 ja es veu clar i des de fa un parell de setmanes s’han estat publicant les novetats i millores que portarà i com això ens farà la vida més fàcil i còmoda.

 • GRÀFICS AMB ANTIALIASING

Una de les primeres millores comentades ha estat l’ús d’AntiAliasing per als gràfics inclosos als documents. La diferència és clara, a l’esquerra podeu veure una imatge a l’OOo 3.0 i a la dreta una a l’OOo 3.1:

antialiasingooo

 • ETIQUETES I EIXOS/LÍNIES ALS GRÀFICS

A l’OOo 3.1 veurem nous canvis, un dels principals serà l’adaptació dels eixos X i Y en cas que hi haja valors negatius. Les versions antigues de l’OpenOffice.org mantenien aquests eixos en el mateix lloc (al perímetre del quadre representat). A la nova versió els eixos es trobaran sempre al centre. A més, les línies també aprofiten l’AntiAliasing i ara es mostren molt més netes:

eixosooo314

 • BOTONS PER AUGMENTAR/REDUIR LA MIDA DE LA LLETRA

Això no té més història: s’han afegit uns botons a la barra d’eines per tal d’augmentar o reduir la mida de la lletra. Això simplement és una millora que permetrà anar una mica més ràpid a l’hgora d’editar i escriure el document.

Botons daugment o reducció de la mida de la lletra

Botons d'augment o reducció de la mida de la lletra

 • COMPROVACIÓ DE LA GRAMÀTICA

Tot i que a versions anteriors ja s’havia implementat la correcció gramatical (frases senceres), serà a l’OOo 3.1 on realment estarà activa. No sé exactament si el català també tindrà aquesta possibilitat (a veure si algun dels traductors ho pot comentar). Això es fa amb el LanguageTool, però el català no es troba entre les llengües llistades.

 • ALTRES MILLORES

Altres millores no tan cridaneres són per exemple la possibilitat de fer servir macros .odb a Base, una nova forma d’editar els enllaços externs, acceptació de canvis a documents col·laboratius, formes d’ordenació de les cel·les al Calc, internacionalització i més de 800 errors que s’han corregit a aquesta versió.

Tot això a una versió alfa que ja es pot provar i que precedeix a la versió final que es publicarà el 26 de març.

1 comment

  • victor_v on 29 de gener de 2009 at 10:10

  Reply

  Això dels gràfics ja era hora de començar a tocar-ho, sobretot pel que fa a les gràfiques fetes a partir d’una taula, sortien molt lletges.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.