El teu blog de Linux en català

Mandriva 2009.1 Alfa 2

mandriva 2009.1 (1)Ja que l’altre dia vam parlar d’una versió alfa de la propera Ubuntu, és just parlar també d’altres distribucions com Mandriva que acaba de presentar la seua segona alfa de la que serà Mandriva 2009.1 que estarà llesta per al 16 d’abril (justament uns dies abans de l’alliberament d’Ubuntu 9.04).

Aquesta nova versió de Mandriva inclou també suport per a ext4 (tot i que no és el sistema de fitxers seleccionat per defecte), el nucli 2.6.28, també KDE 4.2 RC1, GNOME 2.25.4 i XFCE 4.6 beta. Per altra part, el gestor de la seguretat de Mandriva msec ha estat reescrit i ara només existeixen dos nivells de seguretat a triar.

Com a curiositat, aquesta nova versió de Mandriva inclourà LXDE, un “nou” entorn d’escriptori lleuger i molt ràpid que va ser creat no fa molt basant-se una mica en GNOME. Aquells qui vulgueu instal·lar linux a ordinadors vells, probablement LXDE siga una bona alternativa a tindre en compte.

Per cert, la traducció de Mandriva és incompleta. A l’instal·lador es pot comprovar ja que algunes cadenes es troben en castellà i d’altres en anglès. Això passa també en aquells apartats que són específics de Mandriva i que no s’han pogut actualitzar. Una llàstima…


Deixa un comentari

Your email address will not be published.