El teu blog de Linux en català

Windows 7 tindrà suport nadiu per a Open Document

odfwordpadUna bona notícia amb la qual ens hem pogut trobar avui ha estat saber que Windows 7 tindrà suport nadiu per al format Open Document, que és el que per defecte s’utilitza a OpenOffice.org, KOffice i d’altres suites ofimàtiques lliures (i no lliures).

Concretament, serà el conegut WordPad qui permetrà obrir i desar documents en format ODF. És de suposar que la propera versió del MS Office també ho inclourà. Per descomptat, aquest no serà el format per defecte a l’hora de desar els documents, però s’acabaran els problemes a l’hora de compartir els nostres fitxers .odf amb gent que no tinga l’OpenOffice.org o similar.

Així ho han comentat a Genbeta, on també expliquen que el proper Service Pack per a MS Office 2007 potser inclourà suport per a ODF i la possibilitat de desar els documents en aquest format. L’únic que queda per veure és com serà la compatibilitat, ja que fitxers odf no tenen per què veure’s igual a diferents editors (de fet, això ja passa quan s’obre un fitxer odf fet amb l’OpenOffice.org des del KOffice, moltes vegades el resultat és un desastre).

  • LitusMayol on 18 de gener de 2009 at 12:49

  Reply

  M’ho sembla a mi… o Windows està cedint terreny??!! Millor! (per cert, us heu fixat que el Windows 7 sembla una còpia de KDE bastant bèstia!)

  • Ruig on 18 de gener de 2009 at 13:41

  Reply

  DÉU MEU!

  De debò que no és el dia dels sants innocents altra vegada??

  Molt bona notícia. Sembla que de tant en tant els de Microsoft fan les coses bé i tot (encara que sigui perquè no els pressionin les comissions anti-monopoli).

  • Deckard on 18 de gener de 2009 at 19:05

  Reply

  Què fort! M’imaginava que acabarien portant-hi el suport, però em pensava que seria molt més endavant; se’ls hi va veure d’una hora enfora quan forçaren l’acceptació del seu format “obert”. Per fi l’ODF és un estàndard reconegut.

  • àcrata on 18 de gener de 2009 at 19:37

  Reply

  Quina bona notícia!!!

  • Jordi on 18 de gener de 2009 at 20:14

  Reply

  Totalment d’acord.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.