El teu blog de Linux en català

GNOME Format, formatant dispositius fàcilment des de GNOME

Si provem de trobar alguna opció relacionada amb el format de dispositius com podrien ser, per exemple, un disquet o un disc usb, a GNOME ens trobem amb la “sorpresa” que no hi ha cap opció directa per a aconseguir-ho. Per descomptat que es pot acudir a la terminal o al GParted, però aquestes opcions no són intuïtives ni directes.

Ara, amb GNOME Format això ha canviat. Tot i que encara es troba en desenvolupament, s’espera que a properes versions del GNOME estiga inclòs per defecte (substituint el gFloppy). Les finalitats són clares: aconseguir una interfície senzilla, integració amb HAL per detectar els dispositius i sembla que també volen oferir encriptació.

Els mateixos autors comenten a la pàgina que aquesta eina no és un substitut del GParted, però sí que és cert que en alguns casos concrets sí que serà un bon substitut. Per ara és possible descarregar el codi des del repositori http://geoclipse.org/svn/gnome-format, però encara haurem d’esperar per trobar una versió completament funcional.

gnome-format

1 comment

  1. Reply

    per formatar un dispositiu cal crear-li un sistema de fitxers amb mkfs 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.