El teu blog de Linux en català

Instal·la Kooka en l'Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

Kooka és un programa d’escaneig per a GNU/Linux molt intuitiu i fàcil per escanejar, i és una alternativa a XSane que ve per defecte en algunes distribucions com ara Ubuntu.

El problema per als usuaris que el vulguin probar en l’Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex és que aquest ja no es troba als repositoris degut al poc manteniment que se’n fa. Així si el busqueu al apt-get no el trobareu, i l’única opció que ens queda és o bé compilar-ne el codi (opció que desaconsello per el consum de temps i la desesperació que pot ocasionar) o us baixeu un paquet .deb precompilat de la distribució anterior.

Així doncs busquem el paquet per a l’Ubuntu 8.04 Hardy Heron, sel·leccionem la nostra plataforma (en el meu cas i386), i ens el descarreguem d’aquí. Quan anem a instal·lar el paquet ens diu que li falta un altre paquet (benvingut al maravellòs món de les dependències de les dependències inacabables :D) però per sort aquest cop només en necessitem un, que ens el baixem de la mateixa manera, ho podem fer directament a través d’aquest enllaç.

Per als que teniu alguna altra plataforma menys corrent com ara Sparc o PowerPC sempre us queda la paqueteria de Debian, que encara que conté paquets amb versions precompilades més antigues, soporta un número més gran de plataformes 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.