El teu blog de Linux en català

Publicada la primera versió alpha de Chakra

El darrer dia 20 el Projecte Chakra va publicar la primera versió alpha de la distribució amb mateix nom.  Chakra és una distribució basada en Arch Linux i creada per KDEmod, projecte independent a Arch Linux que ofereix paquets precompilats i modulats  de KDE amb un toc elegant i minimalista.

Sense arribar a ser una distribució nova, Chakra ofereix un sistema Arch Linux amb millores gràfiques com Tribe, instal·lador gràfic, una eina de configuració anomenada Arxin o Shaman, un gestor de programari, entre d’altres. A més a més, és totalment compatible amb Arch, ja que utilitza els seus mateix repositoris a excepció dels paquets KDE, subministrats per KDEmod.

Chakra es distribueix en format LiveCD i cal dir que encara es tracta d’una versió molt inestable i ple d’errades, per això, l’únic ús recomanable per ara és el de provar per a notificar errades.

Seguirem de ben prop aquesta distribució.

Enllaç | Descàrrega

2 comments

  • Pau on 26 de desembre de 2008 at 07:45

  Reply

  Jo ja l’estic baixant. Estava pensant en provar arch i crec que aquest és un bon moment per fer-ho.

  • Pau on 27 de desembre de 2008 at 13:13

  Reply

  L’he provada i la veritat és que és fantàstica. Integra KDE a les mil meravelles, l’instal·lador és una passada, el sistema és molt ràpid i detecta tot el maquinari sense problemes.

  L’únic problema és que encara és alfa, però està molt molt bé. Ja feia temps que volia passar-me a Arch, i amb Chakra crec que podré fer-ho sense problemes.

  Gràcies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.