El teu blog de Linux en català

Primera alfa d'Ubuntu 9.04

Com us vam comentar ahir, Ubuntu ha publicat la primera alfa de Jaunty Jackalope, la versió 9.04.

Els primers canvis respecte a Intrepid s’han centrat en la coordinació amb els canvis que s’han anat produint a Debian. Per altra part, s’ha dedicat part d’aquest temps en la implementació de la versió per a processadors ARM.

Aquesta versió, a més, no cap en un sol cd en aquest moment. Per tant, les imatges descarregades s’hauran de gravar en dvds. S’han publicat les versions Ubuntu, Xubuntu, Kubuntu i Ubuntu Studio (on està Edubuntu??).

La veritat és que no comenten les novetats incloses (tot i que a Phoronix van enumerar algunes de les que ja es podrien veure en aquesta primera alfa), i jo ara mateix no tinc equip ni connexió per provar-la, així que ens quedem amb les ganes (quan algú en parle de les novetats, ho posarem ací).

  • Marc B. on 23 de novembre de 2008 at 11:32

  Reply

  A veure si s’animen a abandonar ja els CDs i passen amb un DVD com a opció principal amb tots els paquets de llengua (un dels principis fundacionals d’Ubuntu).

  • aniol on 23 de novembre de 2008 at 12:59

  Reply

  Vaja, he intentat instal·lar l’Alpha (amb Virtualbox) però m’he quedat encallat en el moment en que no sé perquè demana que li posis la direcció d’una rèplica d’Ubuntu. Després de diversos intents frustrats he acabat tancant la màquina virtual, però durant la instal·lació he pogut veure dues coses:
  – a la instal·lació a l’hora de configurar el teclat et diu que si vols te’l pot auto-detectar si vas teclejant diversos caràcters que se’t proposen (jo no ho he aconseguit que me’l detectés), si no, pots també fer-ho pel mètode de sempre que és pel que finalment he optat.
  – apareix l’opció de crear ja el directori xifrat en la instal·lació.

  • Arnau on 23 de novembre de 2008 at 13:43

  Reply

  A veure si tinc temps de tastar-lo amb màquina virtual i poso captures!

  • Ermengol on 24 de novembre de 2008 at 16:57

  Reply

  Eduubuntu des de fa un temps (no sé quant) és un “addon”, és a dir, un CD extra (350MB) que s’instal·la sobre una Ubuntu “normal”
  Descarrega a:
  http://releases.ubuntu.com/edubuntu/intrepid/

Deixa un comentari

Your email address will not be published.