El teu blog de Linux en català

Per què Microsoft li té por a GNU/Linux

A Computer World han escrit un interessant article sobre per què podria Microsoft tindre-li por al GNU/Linux.

Sembla que el primer indici de la por de Microsoft envers GNU/Linux es pot comprovar al Windows 7. Aquesta nova versió de Windows tindrà una variant optimitzada per tal de funcionar als ultraportàtils. Quin podria ser l’interès de Windows en el mercat dels ultraportàtils?, l’article comenta que això podria ser per la important presència que GNU/Linux ha aconseguit en aquest tipus de dispositius, arribant al 30% segons les estadístiques a Bloomberg. Per descomptat que un 30% encara no és molt, però això pot suposar una llançadera per tal que GNU/Linux es done a conèixer de forma que la gent s’acostume i comence a considerar la compra d’un ordinador amb GNU/Linux preinstal·lat en lloc d’un Windows.

Amb Vista, Micrososft va fer una mala jugada en aquest camp. Però sembla que amb Windows 7 la cosa ja canvia: s’ha provat a un Asus EeePC 1000H, amb processador intel 1.6GHz i 1Gb de RAM. El resultat ha estat que “només” es feien servir 485Mb de la memòria RAM i, pel que es comenta, funcionava de forma decent. Sembla que a mitjans de 2009 Asus ja pensa llançar l’EeePC amb Windows 7 [creieu que ja s’haurà publicat la versió final?].

En definitiva, Microsoft va jugar mal (molt malament) amb Vista. La publicació de Windows 7 tractarà de resoldre aquests problemes. Ara bé, però, la imatge de la companyia de Redmond s’ha vist realment perjudicada. Amb un nou Windows 7 als ultraportàtils, GNU/Linux ho tindrà complicat per continuar amb el 30% d’aquest mercat. El que és clar és que GNU/Linux continua tenint molt a guanyar, i Microsoft molt a perdre.

3 comments

  • mad93 on 12 de novembre de 2008 at 00:13

  Reply

  Jo segons tenia entès el Windows 7 aquest és el bàsicament la part de gestió de memòria del kernel reescrita i quatre canvis visuals respecte el Vista, vaig errat?

  • esviel on 12 de novembre de 2008 at 21:52

  Reply

  Sobretot que no estan els temps per anar gastant cada cop que microsoft vol .
  Que baixin els preus i que ens costi el mateix que als USA i en podem parlar

  • JoMateix on 13 de novembre de 2008 at 08:29

  Reply

  “Quin podria ser l’interès de Windows en el mercat dels ultraportàtils?” Sense haver de recòrrer a la por a Linux, no creieu que pot ser senzillament que veuen en els ultraportàtils una nova fon de negoci?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.