El teu blog de Linux en català

Comfusion, una Ubuntu tunejada

Tots sabem que l’entorn d’Ubuntu és massa seriós, i existeixen uns quants projectes, com per exemple el Linux Mint, que tracten de fer una variant a la qual els principals canvis són a nivell de l’aspecte gràfic.

Una d’aquestes distribucions és Comfusion. Inicialment va ser una de les primeres distribucions que activava Compiz per defecte inclús al mode Live (això va ser bastant sonat). Actualment ja no és tan famosa com en aquell moment, però continua tenint aspectes interessants.

Primer de tot, Comfusion 2 es basa en Ubuntu 8.04 a la qual li han llevat un bon grapat de programes i han afegit d’altres com l’Ubuntu Tweak, Unetbootin, Prism, Pando downloader, PlayonLinux (assisten per instal·lar i jugar a jocs de Windows, amb wine), Miro TV, Gnome Art… i un bon grapat de programes més. Tot en una imatge iso de 1.4Gb (per gravar-la a un dvd mini).

Un altre punt important, és l’aspecte de l’escriptori, que parla per sí mateix i que té instal·lat per defecte l’Avant Window Navigator com es pot veure a les captures.

Altre punt curiós, és que Evolution l’han configurat per tal que puga rebre missatges de hotmail o també la inclusió dels tipus de lletra de MacOSX. També inclou tots els còdecs necessaris per reproduir qualsevol fitxer multimèdia.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.