El teu blog de Linux en català

Ja està disponible Songbird 1.0 RC

A partir d’ahir ja es troba disponible la primera candidata a versió final de Songbird (us vam comentar que la versió final estaria en menys d’un mes). L’equip que desenvolupa aquest reproductor així ho ha anunciat al seu bloc tot indicant quines seran les principals característiques i canvis d’aquesta versió:

 • Reproducció d’àudio | Ara es fa servir GStreamer com a motor de reproducció, que té com una de les principals virtuts el fet que és completament multi-plataforma i per tant es pot fer servir a gairebé qualsevol sistema operatiu.
 • Art dels àlbums (caràtules) | Una nova característica permet afegir les caràtules de l’àlbum només arrossegant-les.
 • Dreceres de tecla | Han llevat unes quantes dreceres de teclat i han afegit de noves.
 • Llistes de reproducció intel·ligents | Això s’ha implementat per demanda popular, a partir d’ara es podran seleccionar llistes intel·ligents basades en diferents criteris com la valoració, el nombre de reproduccions d’una cançó, etc.
 • Millores de rendiment | Entre totes les millores de rendiment, la més destacable és la d’importació de medis, ara de dos a quatre vegades més ràpida.

Encara hi ha més novetats al llistat de canvis. Per descomptat, ja podeu descarregar aquesta versió per a Windows, MacOSX i GNU/Linux. Aquells qui feu servir els repositoris getdeb per a Ubuntu, tindreu l’actualització ben aviat.

2 comments

  • Joan on 5 de novembre de 2008 at 12:53

  Reply

  Jo el que hi trobo a faltar i que encara no he vist (ni en extensions), és l’atenuació del so quan pitgem aturar, que vaig descobrir amb l’Amarok i que també ha incorporat el Rhythmbox (sempre he d’ullar com s’escriu aquest programa).

  • aniol on 5 de novembre de 2008 at 21:31

  Reply

  Abans de trobar noves característiques, prefereixo que treballin sobre el rendiment i el consum de memòria.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.