El teu blog de Linux en català

Ubuntu Intrepid Ibex arriba avui

Avui (per fi), ha arribat un dels moments més esperats per gran part de la comunitat GNU/Linux: el llançament d’una nova versió d’Ubuntu, la versió 8.10 amb nom en codi Intrepid Ibex.

A partir d’avui, els usuaris amb la versió 8.04 rebran un missatge quan carreguen l’actualitzador que els demanarà si volen actualitzar a la nova versió d’Ubuntu. En general, cada nova versió no té grans novetats respecte a les anteriors (tenint en compte que cada 6 mesos és complicat que es produïsquen grans canvis).

En aquest cas, però, l’actualització a la nova versió d’Ubuntu, amb el nucli 2.6.27 pot solucionar molts problemes de maquinari, sobretot quant a la detecció de les càmeres web i targetes sense fils.

De la resta, poc més a dir que no hagem dit ja els darrers mesos, realment no hi ha més que actualitzacions i no grans canvis quant a la distribució en sí mateixa (és clar que el nou GNOME sí que aporta canvis interessants, el Gimp 2.6 també, etc.).

Recordeu que Ubuntu 8.10 no portarà OpenOffice.org 3.0, tot i que el podeu instal·lar pel vostre compte. Finalment no hi ha grans canvis tampoc al tema Human: s’ha millorat lleugerament (i es nota més bonic), però no hi ha aquells canvis revolucionaris que tots esperàvem.

Personalment, estic amb Fedora 10 (encara en desenvolupament) i he d’admetre que he perdut una mica d’interès per l’Ubuntu. Tot i així, és evident que Ubuntu continua sent la distribució més recomanable per a usuaris novells i la que més facilita tasques bàsiques com la instal·lació d’aquells elements privatius que són d’ús necessari.

Si teniu problemes per a actualitzar per culpa de la càrrega dels servidors, visiteu l’article com actualitzar Ubuntu fent servir Bittorrent.

  • turkil on 30 d'octubre de 2008 at 13:23

  Reply

  Després d’un temps amb ubuntu m’he passat a openSUSE.

  Ubuntu és una bona distribució per arrencar, i a més té bastanta força i renom per atreure nous usuaris a linux

  Però ara que estic amb openSUSE noto molta diferencia entre una ditribució que sols aglutina paquets, com és ubuntu, a una distribució openSUSE que cerca estabilitat per oferir-la a les seves versions enterprise.

  • Marc B. on 30 d'octubre de 2008 at 15:02

  Reply

  • kirtash on 30 d'octubre de 2008 at 15:51

  Reply

  Ja està descarregant-se! Jejejeee

  • KuBe on 30 d'octubre de 2008 at 18:18

  Reply

  El tema fosc si que hi és. però es posible que no estigui activat per defecte. Es diu darkroom.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.