El teu blog de Linux en català

Cita

Vinga que estic en ratxa!

Ara què s’acaba d’estrenar la nova versió de l’ubuntu 8.10 indrepid ibex, què en penseu del comentari que em va fer una amic:

“L’ubuntu és el nou windows del linux”

Comentaris…? 😉

  • PellRoja on 30 d'octubre de 2008 at 20:13

  Reply

  Crec que no, començant per que ubuntu la consola és igual de valida que qualsevol linux. I a Windows la consola casi desapareix 😛

  • Bernet on 30 d'octubre de 2008 at 21:52

  Reply

  home… precisament aquest punt de la consola és un dels que m’ha fet decidir a migrar a debian (encara hi estic en procès)

  fixa’t-hi que quan vas a les tty1, o la que sigui (ctrl+alt+F1) no es poden escriure ni visualitzar bé els accents i la ç. I amb el debian no és cap problema. Aquest bug es ben conegut per la comunitat d’ubuntu però és sorprenent que no l’hagin volgut arreglar encara… en fi! és una reflexió 😉

  A més a més, fixa’t-hi que ara la gent no diu tinc el linux, sinó que diuen: tinc ubuntu! (a anys lluny queda el s.o. GNU/Linux)… ai… pobre stallman ^^

  • pol on 30 d'octubre de 2008 at 23:41

  Reply

  Jo estic d’acord que Ubuntu és la distribució que més considera l’usuari com l’enemic. I té algunes putades com paquets amb diferents noms i molts softlinks que lien una mica. Jo no controlo gaire de linux de moment, i va molt bé per tenir-ho tot apropet. Però pel que fa a la pregunta, per molt que depenguem tots plegats de Linus Torvals en certa manera, sempre viurem en llibertat al utilitzar GNU/Linux. Windows no és un sistema operatiu, ja que no verifica les condicions de sistema operatiu de seguretat i funcionalitat que defineixen un sistema operatiu. A part, mai podríem viure-hi en llibertat.

  Per cert, un meu amic volia un portàtil amb Linux (sense vista, més ben dit) i no va aconseguir que li venguessin més barat, algú troba un disbarat fer una botiga de venta, instal·lació i suport de linux? Sé que va contra la filosofia i que de fet qualsevol podria fer-ho a una Install Party, però és un fet que no pots aconseguir un ordinador amb un linux que testejat. En el fosn seria una empresa de venta d’ordinadors funcionals a menor cost… Què n’opineu?

  • Bernet on 31 d'octubre de 2008 at 15:21

  Reply

  doncs jo estic d’acord amb en pol que és una bona idea de negoci, ara només falta estudiar-ne la viabilitat econòmica i portar-ho a la pràctica. algun voluntari? 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.