El teu blog de Linux en català

Docks per a GNU/Linux

A Proyecto Pingüino (no cal fer comentaris al respecte del títol d’aquest bloc) han fet una recopilació de docks per a GNU/Linux. En el passat ja havíem fet algun recull, però crec que és interessant renovar-nos de tant en tant (sobretot per un dock del qual va parlar en Toni Hermoso fa uns dies).

També caldrà veure quan actua Apple contra aquests docks ara que té la patent. És de suposar que l’estratègia és no actuar ara, sinó esperar a que GNU/Linux agafe més quota de mercat per tal d’enfonsar-lo mitjançant denúncies de violacions de patents.
En fi, quins docks tenim per a GNU/Linux?

1. Avant Window Navigator
https://launchpad.net/awn

Aquest ja el coneixeu: senzill d’utilitzar i de configurar, permet afegir llançadores de qualsevol aplicació, veure quines finestres hi ha obertes (evitant així haver d’utilitzar la “llista de finestres”), afegir ginys que estan molt xulos, així com personalitzar-lo en gran mesura.

2. Cairo Dock
www.cairo-dock.org

Semblant a l’Avant Window Navigator, tot i que amb més opcions de configuració i més complexe de fer servir. Permet igualment veure programes oberts, afegir llançadores i ginys, així com personalitzar-lo en gran mesura, el resultat visual sol ser més impactant que l’avant window navigator.

3. Kiba Dock
www.kiba-dock.org

Aquest es va fer famós fa un temps pels efectes inversemblants que tenia. El problema era que petava en excés i era una mica complexe d’utilitzar. Ara és més senzill i intuïtiu, però encara es troba lluny de la senzillesa dels altres.

4. SimDock
http://sourceforge.net/projects/simdock

El principal avantatge de SimDock és que no requereix Compiz per funcionar. Té un aspecte molt bonic i no consumeix recursos. Té menys possibilitats que els altres, però és una bona solució quan no es té (o no es pot) activar el compiz.

Per descomptat, hi ha d’altres docks com el kooldock, KsmoothdockEngage Dock… cadascun adreçat per a diferents tipus d’usuaris. Personalment, després de la meua experiència, l’Avant Window Navigator és el que més fàcil de configurar m’ha semblat. La resta són (al meu gust) massa complexes i alguns d’ells amb molts errors.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.