El teu blog de Linux en català

Firefox 3 és ràpid? Proveu Minefield

A CNETnews parlen d’una anècdota molt interessant. L’autor de l’article comenta que un amic seu li ha ensenyat un nou navegador que sembla ser sorprenentment ràpid. Quin és aquest navegador? Minefield. I qui és l’autor del codi? Mozilla.

Minefield és el futur de Firefox (concretament sembla que és la versió 3.1), i és actualment una pre-versió/alfa del que serà la propera versió de Firefox. El autor comenta que després d’estar una estona provant Minefield, el resultat ha estat que la navegació era extremadament ràpida.

Com de ràpida? Alguns diuen que és el motor de javascript més ràpid del món, cosa que l’autor corrobora i que Ars Technica posa un 10% més ràpid que el de Google Chrome.

Ja es poden descarregar paquets per a Windows, GNU/Linux i MacOSX, però aneu amb compte: és una versió alfa [això diuen els de Cnet, però com comenta Aljullu, Firefox 3.1 ja és una beta] amb tot allò que això comporta. Penseu que no totes les extensions del Firefox no són compatibles en aquest moment amb Minefield (tot i que sembla que aquest és un projecte que es mou molt ràpid i que aquesta situació no durarà molt).

Podeu provar-lo. A la pàgina comenten que s’instal·la a part, però a GNU/Linux sembla que sí que afecta a la carpeta /home/usuari/.mozilla. Per tant, els qui volgueu provar-lo a linux, canvieu el nom del directori (per exemple a .mozilla1 i després executeu el Minefield (s’executa fent doble clic sobre “firefox” a la carpeta descomprimida).

Jo l’he provat i sí que sembla que va més ràpid. El que passa és que jo no tinc la impressió que el meu firefox actual (3.0.2) siga lent. Tot i així, té la seua curiositat provar-lo…

  • Aljullu on 25 d'octubre de 2008 at 20:59

  Reply

  El Firefox 3.1 ja no és alpha sinó beta 😉

  PD: també una rectificació als de CNET, Minefield no és cap navegador en concret, és el nom que es dóna a les versions del Firefox alpha i beta per diferenciar-les de les versions estables, també tenen un logotip diferent. Si no m’equivoco Minefield vol dir camí de mines, quelcom semblant al que seria utilitzar una beta 😀

  • Pau on 25 d'octubre de 2008 at 21:18

  Reply

  Sí, la veritat és que és curiós que diguen que és una pre-release/alfa quan a l’enllaç de descàrrega és una beta. No arribe a entendre-ho…

  • aniol on 26 d'octubre de 2008 at 13:47

  Reply

  Pau: Tens el Firefox 3.0.4?
  M’has fet mirar si havia sortit una nova actualització (però almenys a la web oficial no en diu res), jo segueixo amb la 3.0.3.

  • Pau on 26 d'octubre de 2008 at 16:08

  Reply

  Jajjajaja, estic fatal. És la 3.0.2…

  • aniol on 26 d'octubre de 2008 at 16:47

  Reply

  Pau: Val val. XD

  • edu on 27 d'octubre de 2008 at 00:11

  Reply

  nooooooo
  tios tios, que minefield és la compilació nocturna del firefox, de l’svn. implementa algunes millore,s és clar, però és versió de desenvolupament!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.