El teu blog de Linux en català

Els apunts del dissabte

No sé si això pot arribar a ser una notícia repetitiva, però no sempre es poden fer articles de tot allò que va passant durant la setmana. Tractarem d’aprofitar alguns dissabtes per fer aquest recull/apunts, cosa que ja hem fet dissabtes anteriors (i que al Carles Mayol li agraden tant).

 • Quant a distribucions, al llarg de la setmana s’han publicat noves versions de Fedora 10 (l’Snap2 concretament, descarregueu-la!) i una nova beta d’OpenSUSE 11.1 (descarregueu-la!). Us recomane Fedora, jo l’estic provant i m’estic enamorant (a més, ja detecta tot el maquinari del meu MacBookPro sense cap mena de problema).
 • Des de la Linux Foundation han fet una valoració del que podria costar el nucli Linux. Ni més ni més que 1.400 milions de dòlars en desenvolupament.
 • Google ha alliberat el codi d’Android. Tot i així, cal remarcar la notícia recent sobre el fet que Google, a l’igual que Apple, podrà eliminar programes “il·legals” als telèfons mòbils de forma remota.
 • L’equip de Songbird informa que en menys d’un mes podrem gaudir (per fi) de la versió 1.0, que consumirà menys recursos, reduirà el temps d’arrencada i cerca de col·leccions, integració amb MacOSX… quins nervis!
 • GNOME porta afegint una extensió pròpia de compositing des de la versió 2.22. Això permet activar el compositing i fer servir programes com l’avant window navigator però sense haver de fer servir el Compiz. És a dir, és com si integraren compiz a dins del GNOME, a l’igual que ja ho fa KDE amb kwin.
 • Tornant al nucli Linux, comenten que ja s’han sobrepassat els 10 milions de línies de codi. Sens dubte una fita que molts pocs hagueren pogut predir en aquell primer missatge d’en Linus Torlvalds.
 • Sun ha presentat una nova revisió del VirtualBox, la 2.0.4. Ja es pot descarregar (desgraciadament, no han actualitzat paquets d’idioma i fins a la versió 2.1 no apareixerà complet en català/valencià).

2 comments

  • CarlesMayol on 25 d'octubre de 2008 at 12:00

  Reply

  M’encanten els apunts de deissabte! 😀

  • aniol on 25 d'octubre de 2008 at 18:58

  Reply

  Lo del Songbird ho espero amb moltes ganes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.