El teu blog de Linux en català

Ja tenim la traducció del VirtualBox 2.0.2

Ara farà un mes es va presentar la nova versió de VirtualBox, basada en Qt4. Com que setembre sempre és un mes fatal per al treball, no vam poder tindre la traducció a temps per tal que apareguera a la versió final.

Tot i així, encara existeix la possibilitat de triar Català-Valencià com a llengua al VirtualBox 2.0.2, però hi ha moltes cadenes que tot i que eren iguals que a la versió anterior, el pas a Qt4 va fer que es perderen i per tant apareixen en anglès. Finalment ens hem posat aquesta darrera setmana i ja la tenim preparada.

Cal dir que no apareixerà fins a la propera versió, ja que no es pot fer això d’enviar les traduccions quan un ho vulga (alguns ja ho sabeu de sobra). Per tant, per tindre el VirtualBox en català podeu fer dues coses:

1 – Esperar a que isca la nova versió, amb la traducció inclosa a dins.

2 – Descarregar els dos fitxers següents i copiar-los a /usr/share/virtualbox/nls (a Ubuntu, a les altres distros haureu de cercar el directori /virtualbox/nls).

 • qt_ca.qm
 • VirtualBox_ca.qm (respecteu les majúscules, “VirtualBox_ca.qm” ja que així és com ho posa per defecte)

3 comments

  • Joan on 13 d'octubre de 2008 at 18:37

  Reply

  Gràcies per la feinada!

  • Marc B. on 24 d'octubre de 2008 at 17:45

  Reply

  Acaba de sortir la versió 2.0.4 i veig que surt molta cosa en anglès, com al menú Ajuda (ubuntu 8.04, actualització via el repositori específic del virtualbox)

  • Pau on 24 d'octubre de 2008 at 20:28

  Reply

  Bones

  Ho comente demà. L’he instal·lada i encara no han actualitzat la traducció. Això vol dir que faran el mateix que quan la 1.5, que la vam traduir a la 1.5.2 i encara a la 1.5.4 no hi era. Finalment es va publicar a la 1.6.

  La propera vegada estarem més alerta, em va pillar amb tot això del projecte i no em vaig adonar (i en Vicent tampoc).

  A la 2.1 ha d’eixir segur. Tot i així, preguntaré a la llista.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.