El teu blog de Linux en català

Què passarà amb l'avant-window-navigator i altres "docks"?

Parlant al fòrum sobre les marranades d’Apple, la poma podrida, n’Ilion ens ha donat un enllaç on segons comenten a Slashdot, Steve Jobs ha aconseguit la patent sobre el “Dock” de MacOSX (ja sabeu, la barra llançadora d’aplicacions a la part de baix de l’escriptori).

Això suposa un colp molt dur per a projectes lliures com l’avant-window-navigaro, el simdock, el gnome-cairo i qualsevol cosa que tracte d’imitar el comportament del Dock “original” de MacOSX. La notícia és del 8 d’octubre.

En principi la patent és per als EUA, per la qual cosa encara queda en l’aire si realment afectarà o no als projectes lliures que imiten el dock. Sens dubte, aquesta és una nova prova de les incoherències d’algunes patents que limiten l’avenç tecnològic.

  • Aljullu on 12 d'octubre de 2008 at 18:48

  Reply

  Vergonyós, això és com quan Microsoft va intentar patentar que al fer doble clic s’obrís un programa.

  • Marc B. on 12 d'octubre de 2008 at 19:35

  Reply

  La gent ha de començar a adonar-se que Apple és MOLT pitjor que Microsoft.

  • Josep on 12 d'octubre de 2008 at 20:14

  Reply

  Jo no trobe que perille l’Avant Window Navigator i similars. És com dir que com que el Windows està patentat el sistema de finestres “X” de Linux està infringint la patent.
  Una cosa és usar el mateix codi i l’altra implementar una funcionalitat similar.

  Ho dic des de la ignorància, però sembla que té sentit.

  • Pauet on 13 d'octubre de 2008 at 04:29

  Reply

  Em semble molt que t’equivoques Josep, es precisament la funcionalitat el que es patenta, ja sé que sona casi ridícul però així és. Si més no així ho he llegit a diversos llocs com la Wikipedia que diu “Las patentes de software son monopolios de 20 años que conceden algunas oficinas de patentes en el mundo sobre funcionalidades, algoritmos, representaciones y otras acciones que se pueden llevar a cabo con una computadora.”
  Afortunadament hi ha algunes funcionalitats que ja no son patentables com ara la que poses per exemple, però d’altres si que ho poden ser.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.