El teu blog de Linux en català

Sabayon entra al web 2.0 amb Entropy

Alguna vegada havíem parlat d’Entropy, que és el gestor de paquets de Sabayon totalment compatible amb Portage de Gentoo. Ja havíem dit que Entropy és un gestor de paquets binaris que permet instal·lar paquets sense haver-los de compilar.

Fins aquí les novetats no passaven de ser que a Gentoo sempre s’havien hagut de compilar els paquets i ara es podien instal·lar paquets precompilats molt més ràpidament. En una versió posterior d’Entropy es va començar a donar suport al que anomenen “repositoris de la comunitat”, que és un sistema que permet a qui vulgui crear el seu propi repositori amb binaris personalitzats segons les preferències de qui el crea, compartint-lo amb la resta d’usuaris. Tampoc no és una gran novetat: seria la versió dels Overlays de Portage, però per Entropy.

La versió 0.20 d’Entropy que està a punt de sortir, ofereix novetats que no havia vist mai en un gestor de paquets. Entropy permet als usuaris saber quantes vegades s’ha descarregat cadascun dels paquets, assignar-los vots i, el més sorprenent de tot: documentació – ja sigui textos, captures de pantalla, vídeos del YouTube(tm), etc.

D’aquesta manera, l’usuari pot tenir accés a tota la documentació que qualsevol altre persona hagi pogut incorporar al paquet en qüestió, ja des d’abans d’instal·lar el paquet. Així mateix es podrà incorporar a la documentació explicacions, solucions a possibles problemes que altres usuaris hagin detectat… o bé, senzillament el que es vulgui.

He estat provant la versió 0.22 del repositori de proves de Sabayon i m’he quedat senzillament astorat… benvinguts al web 2.0!

2 comments

  • pep on 9 d'octubre de 2008 at 17:36

  Reply

  Em sembla espectacular aquesta distribució. Ràpida, còmode i en català. Pel meu gust massa carregada de paquets, però si funciona bé, em quedaré aquÍ.

  • Usuari on 9 d'octubre de 2008 at 18:15

  Reply

  Hola Pep,

  d’aquí a poc es publicarà la versió 3.5.1, que és una actualització de la versió 3.5 actual, perquè hi ha uns 400 paquets que ja s’han actualitzat des de la publicació original de la 3.5 (tot i que fa poc temps que va sortir).

  La versió 4 amb el KDE 4.1 està prevista pel mes de novembre, tot i que pot ser que abans surti alguna beta.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.