El teu blog de Linux en català

Publicat GNOME 2.24

Normalment fem una revisió cada vegada que es presenta una nova versió de GNOME. Aquesta vegada, considerant que ja hi ha una traducció al català a la pàgina de les noves característiques de GNOME 2.24, a més d’alguna altra notícia, només us informem sobre que ja s’ha publicat la versió final.

Només destacar allò que ja vam comentar: Nautilus inclou (per fi) navegació per pestanyes, s’ha millorat la gestió de monitors externs i la seua organització, també inclou el “gestor de tasques personals” (projecte Hamster), que permet fer una organització d’allò que anem fent.

Per altra part, sembla que per fi s’endreça el camí cap a GTK+3.0 per desenvolupar allò que serà GNOME 3.0 (tot i que com ja van informar els desenvolupadors, no serà un gran canvi com sí ho va ser KDE4, arribarà amb allò que tocaria com a GNOME 2.30, és a dir… en un any i mig més o menys). A Phoronix han publicat un article parlant sobre que ja s’ha publicat el full de ruta per a l’aspecte de GNOME 3.

    • Elliot on 26 de setembre de 2008 at 13:46

    Reply

    Perdoneu la meva ignorància. Què s’ha de fer des d’Ubuntu per tal d’actualitzar a la nova versió de GNOME? O s’ha d’esperar a que aparegui una nova versió d’Ubuntu?

    Gràcies

    • Roger on 26 de setembre de 2008 at 13:50

    Reply

    Res, no cal que facis res… La pròxima versió el portarà inclòs. Més val esperar que instal·lar-lo ja…

    • Pau on 26 de setembre de 2008 at 13:51

    Reply

    No crec que hi haja repositoris de GNOME 2.24 per a Ubuntu Hardy. Pensa que en un mes es presenta Ubuntu Intrepid Ibex i ja portarà GNOME 2.24.

    Paga la pena esperar.

    Salut!

    • Aljullu on 26 de setembre de 2008 at 15:43

    Reply

    Sens dubte el millor de tot: les pestanyes.

    I una pregunta, això de l’Empathy substituirà el Pidgin?

    • Pau on 26 de setembre de 2008 at 16:54

    Reply

    Doncs no ho sé, però sembla que els usuaris d’Ubuntu ho volen…
    http://brainstorm.ubuntu.com/idea/11705/

    • Aljullu on 27 de setembre de 2008 at 12:03

    Reply

    Ostres, és veritat. Jo realment ja no utilitzo el Pidgin, m’he passat a l’emesene, tot i que no té suport multiprotocol, pel Hotmail és el millor que hi ha.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.