El teu blog de Linux en català

Linux i Webcams

En el Dia de la Llibertat de Programari, vam trobar gent de tota mena, des dels qui veien programari lliure i fugien pensant que érem una espècie de secta, fins els que volien conèixer coses però els hi feia por la compatibilitat de Linux amb el seu Hardware.

El cas de les WebCams, potser sí que és cert que Linux està un pèl enderrerit, però com sempre dic… No és culpa de GNU/Linux, sinó dels fabricants de Hardware que no dónen cap mena de suport… Però Linux és un sistema que creix i de forma ràpida i s’espera un suport per a més de 100 WebCams en el Kernel 2.6.27.

La compatibilitat amb aquest tipus de Hardware és gràcies al USB Video Class Driver i pel que sembla, perquè els fabricants tinguin la certificació aquella de les quals els usuaris Windowsers es senten orgullosos ( Works with Windows Vista ), s’ha d’incluir l’estàndard UVC en el Hardware. Aquest fet no només afecte a les WebCams, sinó a tot tipus de Hardware a l’estil camcorders digitals, conversors de vídeo analògic, sintonitzadors de TV, etc.

Això significaria suport automàtic per a tots aquests dispositius.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.