El teu blog de Linux en català

Lancelot, l'alternativa a Kickoff, el menú de KDE4

KDE4 va millorant a passos agigantats amb cada nova versió que es presenta. Tot i així, entre tots els aspectes a millorar hi ha un que no se sap encara si el canviaran o no: el menú Kickoff.

Kickoff va ser un menú que aparegué per primera vegada amb OpenSUSE, encara amb KDE3. Va tindre prou d’èxit perquè suposava un canvi prou gran respecte als menús clàssics i perquè ho feia sense apropar-se a l’aspecte del menú del Windows XP o Vista.

Tot i així, no ha tingut l’èxit que s’esperava. A nivell personal, i pel que s’ha pogut llegir al web, no és un menú del tot còmode i no s’integra bé amb l’escriptori. En aquest punt és on entra Lancelot.

Lancelot és una alternativa a Kickoff, i sembla que està agradant molt a la comunitat. Només cal pegar-li una ullada per comprovar que, d’entrada, s’integra molt millor a l’escriptori:

Per gràcia o per desgràcia, té un cert paregut al típic menú de Windows XP prou important. Llevant el fet de la barra lateral esquerra que permet accedir a diferents llocs: aplicacions, llocs, documents, etc. De totes maneres, aquesta barra lateral pot llevar-se.

Es pot instal·lar a KDE4 com un giny de l’escriptori (de fet, això és el que és el menú kickoff). Existeixen versions per a pràcticament totes les distribucions (o, com a mínim, les guies per a instal·lar-lo).

No sabem si a la llarga Lancelot substituirà a Kickoff, el que sí sabem és que a Linux.com han escrit un article molt interessant destacant les seues virtuts, si sabeu anglès, llegiu-lo ja que està molt bé.

1 comment

    • edu on 18 de setembre de 2008 at 22:07

    Reply

    tenim el kickoff a la universitat, on utilitzen opensuse. és un mal de cap horrorós…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.