El teu blog de Linux en català

Linux Mint 5 Elyssa

[Actualització] En pep ens ha comentat al fòrum que hi ha una guia d’introducció molt completa de Linux Mint en català. No dubteu en pegar-li una ullada.

Linux Mint és una distribució GNU/Linux basada en Ubuntu, però modificada en uns quants aspectes que la fan encara més amigable a l’usuari. Inclou eines com un gestor propi de paquets (a més del synaptic), la utilitat envy per instal·lar les darreres versions dels controladors gràfics d’ATi i NVIDIA o el gestor de còpies de seguretat MintBackup.

Linux Mint ocupa en aquest moment el quart lloc al rànquing de Distrowatch (PCLinuxOS porta uns mesos de baixada continuada). Això demostra en gran mesura que està sent una distribució molt acceptada pels usuaris.

I és que hi ha raons: Linux Mint ha estat acuradament dissenyada quant a l’aspecte gràfic. Han tractat de resoldre el gran problema d’Ubuntu: l’aspecte. Per aconseguir-ho (no calia fer gran cosa, tot s’ha de dir), han creat un menú del grub gràfic (a l’estil d’OpenSUSE), han afegit el menú Elyssa (realment és l’equivalent del gnome-main-menu).

Tot això, per descomptat, és a GNOME. Cal parlar també de Linux Mint 5 amb l’escriptori XFCE. No deixa de ser la mateixa cosa: una Xubuntu modificada per tal de facilitar la vida a l’usuari. Les característiques de la versió les podeu veure a aquesta pàgina, entre elles cal destacar la inclusió d’un gestor per activar els efectes del compiz, un centre de control anomenat mintconfig o, com ja hem comentat, una millora substancial de l’aspecte gràfic (a sota teniu una captura).

1 comment

    • victor_v on 11 de setembre de 2008 at 23:15

    Reply

    M’havia parescut llegir «Linux Mint 5 Eivissa» XDD

Deixa un comentari

Your email address will not be published.