El teu blog de Linux en català

Unetbootin, instal·lant GNU/Linux a claus usb

Des de fa unes setmanes s’ha estat parlant molt d’Unetbootin. Una eina que serveix per instal·lar qualsevol distribució GNU/Linux a una clau usb.

El procés és increïblement senzill: només cal instal·lar el programa (hi ha versions per a Windows i per a GNU/Linux), l’executem, fiquem el disc usb, triem la distribució a instal·lar-hi i finalment acceptem.

El programa començarà a descarregar la iso de la distribució, la desempaquetarà i la instal·larà a la clau usb per tal que siga autoarrencable.

La versió per a GNU/Linux no funciona del tot bé (almenys jo ho he provat a Fedora i openSUSE i la cosa no funcionava bé, el programa arrencava, però el resultat final era una clau usb no autoarrencable). En canvi, des de Windows (paradoxes de la vida) funciona sense problemes.

També permet instal·lar el GNU/Linux des d’una imatge que hagem descarregat o fins i tot seleccionant un nucli i d’altres opcions (per a usuaris més avançats). Cal dir que fins ara, instal·lar qualsevol distro a una clau usb era molt difícil, ara ja no ho serà mai més.

  • PellRoja on 9 de setembre de 2008 at 21:12

  Reply

  que guapo 😀

  em servirà molt, ara podre provar distros usb per el eeepc, amb més facilitat.

 1. Reply

  Fantàstic!
  Fins ara, o feies servir la Slax o havies de seguir uns procediments de més de vint passos per instal·lar-hi una altra. A veure si acaben d’ajustar el funcionament per a GNU/Linux i ens dedicarem a fer experiments.

  • andrea on 18 de desembre de 2010 at 13:35

  Reply

  i en lliurex q fem?
  com es fa?

   • oriolsbd on 18 de desembre de 2010 at 16:50

   Reply

   Si vas a la pàgina principal d’Unetbootin (http://unetbootin.sourceforge.net/), hi trobaràs un enllaç per a descarregar-te la versió per a GNU/Linux. Quan te la baixis, dóna-li permisos d’execució i després ja podràs executar-lo.

   • Pau on 19 de desembre de 2010 at 04:37
   • Author

   Reply

   Hola Andrea,

   Només has de baixar-te el fitxer iso del lliurex. Després instal·les l’unetbootin i l’obres. Has de seleccionar l’opció «disk image» i seleccionar la iso del lliurex. Després ja pots fer la instal·lació.

   Salut,

   Pau

  • Xavier on 25 de febrer de 2012 at 18:58

  Reply

  Podries especificar els passos a fer amb més precisió, sisplau? Vull instal·lar l’Ubuntu des d’un USB, i no acab de veure com s’ha de fer.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.