El teu blog de Linux en català

Com tindre la darrera versió de Songbird sempre actualitzada (a Ubuntu)

Tothom es pregunta quina és la raó per la qual no existeixen paquets precompilats de Songbird per a les diferents distribucions. Això no és del tot cert perquè, com no, algú s’ha preocupat de empaquetar-les per a Ubuntu.

A Getdeb és possible trobar els paquets .deb d’instal·lació per a Ubuntu, de forma que només cal fer doble clic i ja tindrem l’entrada al menú. La qüestió és que getdeb té uns repositoris propis que es poden afegir al nostre llistat de forma que cada vegada que s’actulitze el Songbird, nosaltres també el tindre actualitzat.

Per fer això, només cal afegir els repositoris de getdeb. Per fer-ho, heu d’anar a Sistema > Administració > Fonts de programari. Allà heu d’anar a la pestanya on posa “Programari de tercers” i fer clic a “Afegeix”. Eixirà una finestra on haureu d’enganxar la següent línia:
deb http://getdeb.masio.com.mx/ getdeb/

Ara cal que tanqueu. El sistema us preguntarà si voleu actualitzar i accepteu. Ara ja només queda instal·lar el songbird des del synaptic o des de la línia d’ordres. Cada vegada que s’actualitze a getdeb, a vosaltres també se us actualitzarà.

[Important] Aquest repositori és el general de getdeb. Això vol dir que s’actualitzaran tots els paquets que es troben al repositori, per exemple, el brasero, vlc, o d’altres. Això pot comportar trencament de dependències o que algun programa no funcione correctament (és una possibilitat). Per tant, és millor que mantingueu desactivat el repositori fins que isca una nova versió de songbird, llavors actualitzeu.

    • Aljullu on 8 de setembre de 2008 at 08:09

    Reply

    I no només el Songbird, no? Amb aquesta línia s’actualitzen tots els programes de Getdeb, pot ser?

    • Pau on 8 de setembre de 2008 at 08:43

    Reply

    Sip. Ho vaig escriure fa un parell de dies, he d’actualitzar una coseta important.

    • Rafel on 8 de setembre de 2008 at 12:36

    Reply

    Jo preferixc tindre l’adreça en favorits i descarregar-ho jo personalment. I la tinc des de fa temps,hehe.
    No sóc el q es diu un expert i em fotria q em fotera,hehehe.

    • Aljullu on 8 de setembre de 2008 at 13:03

    Reply

    @ Pau: al contrari, ho deia com una cosa molt positiva. Per fi tinc l’última versió del Pidgin, l’aMule, el Blender, el The GIMP, etc. i sense haver de fer res!

    • Pau on 8 de setembre de 2008 at 14:08

    Reply

    Jo ho dic pel Brasero, que es fot si fas servir aquests repositoris (diu que no troba els connectors necessaris).

    • aniol on 8 de setembre de 2008 at 17:29

    Reply

    No m’agrada això de posar repositoris de 3rs a no ser que siguin dedicats a un programa en concret com en el cas de Virtualbox, per exemple.

    Fa uns dies que vaig instal·lar Ubuntu a l’ordinador amb Wubi i em va sobtar tant que a Synaptic no hi hagués Songbird com tampoc el xmms2.

    També és que potser estava acostumat a Debian, però em preocupa que amb Ubuntu apareguin tantes poques actualitzacions (de fet tan sols unes de samba). Per lo demés estic encantat amb el bon funcionament de Compiz (els efectes del qual sembla que no funcionen a Songbird).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.