El teu blog de Linux en català

Google chorme, segona part

Des del llançament de google chrome s’han anat destapant algunes coses.

La primera va ser la denúncia per part de microsoft, acusant a google de monopolista, encara no se sap ben bé que farà microsoft exactament ni com pot acabar la cosa. Personalment crec que l’únic que volen es molestar i que ho fan per por de google que sempre ha estat a punt a l’hora de fotre a microsoft.

Després alguns es van llegir la EULA de google chrome i es van posar les mans al cap ja que deia que tot el que es feia amb chrome ho podia recopilar google. Google ja ha dit que es va equivocar en la EULA ja que les aprofiten d’altres programes, ja ha estat rectificada. A tot aquell que pensi que google ens espia, que sàpiga que google és una de les companyies que sempre ha estat contraria a facilitar dades dels usuaris ja que així ho indiquen els termes de privacitat i molts dels seus serveis ens ofereixen connexió encriptada. En el chrome tot el que escrivim a la barra de direccions és enviat a google, però és per a poder oferir el servei de suggeriments.

Ara un dels més importants i aquest si que és cert, hi ha molts llocs que s’han dedicat a provar chrome en quan a seguretat i han determinat que té moltes vulnerabilitats de seguretat, entre elles una que permet a una web baixar arxius de forma transparent i automàtica, a més d’alguns errors en detectar certificats de webs amb connexió encriptada (https), per això des d’aquí no recomanem el us habitual d’aquest navegador ja que actualment no dona la seguretat que ens dona firefox, d’altra banda recordar que el Internet Explorer tampoc es queda curt i que si algú dels que feia servir internet explorer fa servir chrome i al llegir això vol tornar, que sàpiga que encara és més insegur, si se vol canviar s’ha d’anar cap a firefox. Amb això no vull dir que realment s’hagi de triar un navegador ja que chrome pot conviure amb firefox perfectament

Per acabar vull aclarar una cosa que vaig escriure en el meu anterior article sobre chrome, vaig dir que consumia com firefox 3, doncs no, depén de les pàgines que visitis però per lo general consumeix bastanta memoria ram, això fa que sigui un navegador molt fluid però que no es pot fer servir en ordinadors amb poca ram. Encara hem d’esperar la versió per a linux, a veure si consumeix el mateix.

Google logo

Deixa un comentari

Your email address will not be published.