El teu blog de Linux en català

Asus Eee PC amb Xandros Linux

Doncs per fi algú s’ha dignat a treure una oferta d’un PC al mercat amb GNU/Linux de sèrie, per ser més exactes, Xandros Linux.

És cert que hi ha molts fabricants d’ordinadors que tenen suport i PC’s amb GNU/Linux, però s’han de demanar, no hi ha ofertes directes al mercat… Asus ha fet un pas més i ha llençat al mercar el seu nou netasusbook, o el que tota la vida s’ha anomenat Ultra Mobile PC, amb GNU/Linux de sèrie.

Asus Eee PC 701, ronda els 280€, inclou Xandros Linux com a SO, un entorn gràfic basat en KDE, Firefox 2.0.0, Thunderbird 2.0.0, Acrobat Reader 7.0, OpenOffice.org 2.0, Skype, Pidgin, PIM Kontackt 1.1.2, Amarok 1.4.3, SMPlayer 0.5 i Gwenview 1.4.2.

És evident que està suportat per uns repositoris oficials d’Asus, on el PC es connecta automàticament per buscar actualitzacions del sistema operatiu i del programari instal·lat i on evidentment es troben nous programes per instal·lar en el sistema.

Consta d’un processador Intel Celeron Mobile de 900 Mhz, un monitor LCD de 7″, 512 Mb de RAM DDR2, 4 GB de disc dur, Targeta WIFI, Targeta de So, 3 ports USB, Lector de targetes SD, Altaveus Estéreo, Micròfon i Webcam. El seu pes és només d’uns 0,92 Kg.

També està disponible el Eee PC 901 amb 20GB de SSD encriptat més 5GB virtuals extra, aquest model és més car però dóna moltes més possibilitats.

També cal destacar la duració de les bateries, que duren 8 hores en estat òptim, això bàsicament és gràcies als seus processadors de baix consum i als discs durs sòlids que només gasten quan es fan servir.

En fi, una gran oferta visual amb un bon rendiment.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.