El teu blog de Linux en català

Songbird 0.7, la primera Beta

Durant les darreres setmanes s’ha estat publicant les versions RC de la versió 0.7. Ahir es va presentar la versió final que, finalment, es considerarà com a la versió beta de Songbird 1.0.

Com ja us vam comentar fa un parell de dies, la interfície ha canviat molt i ara s’assembla més que mai a l’iTunes. Personalment he d’acceptar que a mi m’agrada, tot i que també és cert que la integració amb un escriptori GNOME o KDE és nul·la. Ara bé, tampoc desentona.

Amb aquesta versió, els usuaris de GNU/Linux per fi podem instal·lar l’extensió MediaFlow, que permet navegar pels discos a l’estil que ja ho fa l’itunes (sí, continuen copiant-se). La veritat és que és una passada, i seria encara millor si el Songbird fora capaç de descarregar automàticament les cobertes.

He gravat un vídeo per a que li pegueu una ullada. La veritat és que és una passada. Implementaran Amarok, o qualsevol altre reproductor com Rythmbox o Exaile una extensió com aquesta?.

Per instal·lar l’extensió:

1. Descarregueu el Songbird i descomprimiu-lo a una carpeta dins el vostre directori personal (per exemple, una carpeta anomenada “Programes”.

2. Per executar el Songbird només cal fer doble clic al fitxer “songbird” que trobareu a dins (no necessita cap tipus d’instal·lació).

3. Podeu posar-lo en català anant a File > Language (i allà triar el català).

4. Per instal·lar l’extensió, fixeu-vos en la barra lateral de l’esquerra, on posa “Preferits”. Allà heu de fer clic sobre “Songbird Add-ons”. S’obrirà una nova pestanya amb la pàgina de connectors per al Songbird. Si el MediaFlow (el nom de l’extensió) no és a la portada, simplement cerqueu-lo. És tan fàcil com instal·lar una extensió del firefox.

5. Una vegada instal·lat us dirà que heu de reiniciar. Ho feu i per a activar-lo, aneu a Visualitza > Vistes Multimèdia > MediaFlow. I ja està

2 comments

  • CarlesMayol on 22 d'agost de 2008 at 11:40

  Reply

  Mmm… El tema dels navega a través dels àlbums no està malament…

  Però és una còpia practicament LITERAL del l’iTunes. Prefereixo l’originalitat. Em quedo amb l’Amarok. De llarg. (tot i que si, li falta això de les portades! 😀 )

  • Rafel on 22 d'agost de 2008 at 12:36

  Reply

  Vaig estar tastant-lo ahir, i res preferixc l’Exaile(q em valen els botons dels teclat) o l’Amarok. Com diuen els anglesos it isn’t my cup of tea 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.