El teu blog de Linux en català

Instal·la Joomla en català en un servidor

joomla logo

Explicarem com instal·lar joomla (el gestor de continguts que fem servir a epkis.cat) en un servidor. Actualitzarem aquest article cada cop que surti una nova versió.

Revisió del 04-05-2010


Necessitarem un servidor web que tingui PHP i MySQL, has de tenir una base de dades i un usuari a la base de dades, no podem indicar com es fan ja que cada servidor té un panell de administració diferent, si no saps fer-ho ens pots demanar ajuda als fòrums.

Descarreguem l’instalació del joomla en català

Joomla 1.5.17 en català

Posem els arxius d’instal·lació en el servidor

S’han de descomprimir primer a l’ordinador i després es puja al servidor directament a l’arrel, sense fer directoris. Per accedir al servidor nosaltres fem servir el FileZilla, el pots descarregar aquí per a Windows, si fas servir Linux el trobaràs als repositoris. La pujada d’arxius és una feina que tardarà hores a completar-se ja que són molts arxius a pujar

arxius del joomla

FileZilla


Insta?lació

Anem a la web des del navegador i ens trobem amb una senzilla interfície web:

selector d'idioma

Seleccionem l’idioma i fem clic a següent.

 

comprovacions

Ens mostra si el nostre servidor compleix tots els requisits i si està ben configurat. Si alguna cosa dels paràmetres recomanats no esta bé no passa res, podem continuar amb l’insta?lació. Si alguna cosa de dalt falla ja us indicarà com solucionar-la i per suposat també pots consultar-nos a nosaltres.

 

 

Llicència

Ara ens mostra la llicència en anglès, si te la vols llegir no és massa llarga.

 

 

Bases de dades

Ens toca posar les nostres dades de la base de dades, al panell de administració del vostre servidor us hauria de deixar decidir una contrasenya per a les bases de dades i us hauria d’indicar totes les altres dades necessàries.

 

 

Configuració FTP

Hem de posar els paràmetres del ftp, si fas servir SFTP et pots saltar el pas perquè et dirà que no pot connectar, però després joomla anirà bé igualment.

 

 

Configuració

Posem un nom a la nostra web, després sortirà com a titul de pàgina, un cop estigui insta?lat es pot canviar de nom sense cap problema. Posem un correu electrònic que es farà servir per a rebre avisos de la web, es recomanable tenir un correu específic per a fer-lo servir a la web ja que es força susceptible a rebre SPAM, si no tens domini propi recomanem fer servir correus de Gmail ja que permeten redireccionar el correu rebut sense preocupar-te de revisar dos correus ni del SPAM (ja que aquest no és redireccionat). Triem una contrasenya per accedir al panell d’administració, un cop insta?lat podràs crear més usuaris amb diferents permisos d’accés. Ara també ens dona la possibilitat de afegir dades d’exemple a la web en anglès, és una cosa recomanable per als que comencen ja que fa mòduls, seccions i articles per a que vegis totes les possibilitats que dona joomla, d’aquí poc faré un article explicant les coses bàsiques de joomla per que no calgui que posis les dades d’exemple.

 

 

Finalització

Hem d’esborrar el directori “installation”, si no vols esperar a que s’esborri (que des de FileZilla tardarà bastant) pots canviar el nom de la carpeta i esborrar-la més tard.

Ja tens el joomla insta?lat i si no ho has aconseguit ens pots consultar.

 

Per anar al panell d’administració de joomla vas a http://latevaweb.com/administrator el teu nom d’usuari és “admin” i la teva contrasenya la que has posat en el pas anterior.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.