El teu blog de Linux en català

Primera alfa de Fedora 10

Amb nom en codi Cambridge, s’ha presentat la primera alfa de Fedora 10. Aquesta versió, a l’igual que la primera beta de Mandriva 2009 que es va publicar fa poc més d’una setmana, incorpora per defecte KDE 4.1 (abans que la 3.5.X).

Com que és la primera alfa, en realitat no hi ha gaire canvis excepcionals. Caldria esmentar la possibilitat de compartir la connexió a internet. Això, si no s’entèn malament, voldria dir tindre un camí senzill per tal que un altre ordinador poguera aprofitar la nostra xarxa mitjançant un ordinador ja connectat.

Per altra part, entre els objectius que sembla que es van acomplint, està la millora de la interacció amb comandament remots per infrarojos, la reducció de consum d’energia de PulseAudio, el pas a RPM4.6 (molt més ràpid i amb moltes millores) i una nova eina de seguretat anomenada SecurityAudit per detectar intrusos al sistema.

També cal comentar que volen canviar totes aquelles imatges/icones que no siguen compatibles amb la GPL per d’altres que siguen completament lliures. Quant a maquinari, gràcies a les noves versions del nucli, el suport per a webcams serà molt millor (connectar i funcionar) a l’igual que, esperem, les targetes sense fils fent servir mòduls lliures.

Quedarà també saber si serà possible aquella promesa sobre que Fedora 10 s’engegarà en pocs segons.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.