El teu blog de Linux en català

Songbird 0.7 RC1

No ens agrada molt parlar de versions RC o beta de programes concrets (en canvi, de distribucions, sí que ens agrada fer-ho), però avui farem una excepció.

Fa un parell de dies es va presentar la primera candidata a versió 0.7 final de Songbird, el reproductor de música que fa servir el motor del firefox per funcionar. Aquesta vegada s’ha presentat una novetat molt interessant, i és que la interfície del programa ha canviat substancialment.

S’han canviat els colors de fons, del to negre s’ha passat a un metalitzat que no pot més que recordar l’iTunes; els controls han passat d’estar a la part de dalt al centre, a passar a la part de baix a l’esquerra (tot i que es permet passar-ho dalt). La barra lateral també s’ha modificat i sembla que l’estructuració és ara una mica més senzilla (tot i que encara no és molt intuïtiva).

Ací teniu una captura:

Una nova extensió interessant (no tinc clar si ja hi era a les versions anteriors) és la possibilitat d’estar informats sobre els concerts dels artistes que tenim a la nostra col·lecció. També hi haurà suport natiu per a Last.fm, d’aquesta forma es podran marcar cançons com a preferides o banejades des del mateix Songbird.

Sembla que també s’ha millorat el consum de memòria i la lectura de les metadades, cosa que hem comprovat a GNU/Linux (sota OpenSUSE). Un altre canvi és la selecció de l’idioma. Abans el programa ens preguntava en quina llengua el desitjàvem posar quan s’iniciava per primera vegada. Ara cal anar a File->Languages i allà seleccionar el català.

Ja hi ha versions descarregables per a Windows, GNU/Linux i Mac.

  • Roger on 6 d'agost de 2008 at 09:48

  Reply

  Algu ha trobat algun .deb en el algun racó de món?

  • Aljullu on 6 d'agost de 2008 at 13:48

  Reply

  Pau, això que dius dels concerts i de Last.fm és nou d’aquesta versió 😉

  Per cert, si algú vol ajudar a la traducció (i sabeu mínimament les normes d’estil), aniria molt bé:
  http://translate.songbirdnest.com/languages/show/6?page=44

  • Pau on 6 d'agost de 2008 at 14:37

  Reply

  Els deb de songbird pots trobar-los ací:
  http://darkstar.ist.utl.pt/getdeb/ubuntu/hardy/so/

  El problema és que encara no hi és la 0.7 rc (pel fet de ser una rc).

  Gràcies per l’apunt, Aljullu!

  • aniol on 11 d'agost de 2008 at 12:00

  Reply

  Suport natiu per a Last.fm?
  Això voldrà dir que per fi s’enviarà la informació des del Songbird al Last.fm sobre els grups i música que escolto?
  Ho dic perquè l’extensió que ho feia, amb la versió 0.6.1 em va deixar de funcionar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.