El teu blog de Linux en català

Desenvolupadors d'aMSN, emesene i pymsn s'uneixen per aMSN2

Fa més o menys cosa d’un mes, als fòrums de la pàgina web del projecte aMSN, es va iniciar una discussió sobre el futur d’aMSN2. En aquest fil es van reunir els programadors d’aMSN, emesene i pymsn per tal d’establir quines serien les línies generals per desenvolupar la propera versió d’aMSN, aMSN2.

Per començar, el principal canvi és que aMSN2 serà reescrit en python (actualment està escrit en tcl/tk). També farà servir les biblioteques EFL (Enlightenment Foundation Libraries) que permeten crear una interfície atractiva però que té alguns problemes com:

  • No hi ha versions publicades d’EFL (per la qual cosa, qualsevol que volguera fer servir l’aMSN hauria de compilar EFL, tasca complicada)
  • Les APIs actuals poden canviar respecte de les de la versió final
  • No poden inserir imatges dins d’un giny de text si no hi ha suport per a icones

Tenint en compte aquest factors, aMSN2 no tindrà més remei que ser multi-front-end. Això vol dir que l’usuari podrà triar l’aspecte que vulga, segons el sistema operatiu que es tinga i també segons l’escriptori (KDE, GNOME, Enlightenment).

La qüestió és que, per exemple, la versió per a GNOME (programada amb gtk), serà mantinguda pels desenvolupadors d’emesen. Quant a la col·laboració dels programadors de pymsn, aquests es centraran en la part que té a veure amb el protocol MSN de comunicació.

Tot això encara es troba en desenvolupament, ja hi ha versions pre-alfa funcionant i sembla que, si tot va bé, en no molt de temps podrem gaudir d’un missatger d’internet amb protocol MSN (no sabem si s’acceptaran altres protocols) molt potent i atractiu.

http://www.amsn-project.net/images/logo//amsn6.jpg

    • Aljullu on 30 de juliol de 2008 at 09:07

    Reply

    Si no és multiprotocol no em servirà de res. Ara bé, trobo molt positiu que s’ajuntin desenvolupadors de tres programes per desenvolupar-ne un de sol, hauria de passar el mateix amb altres programes, com els reproductors d’àudio.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.