El teu blog de Linux en català

GNULinux.cat renova la seua imatge

N’Oriol, de GNULinux.cat ens envia aquesta notícia:

Estem contents de presentar-vos la nova GNULinux.cat, la traducció catalana de GetGNULinux.org. Aquest lloc web ha estat minuciosament millorat durant les darreres setmanes.

La llista de millores és llarga. Podem començar per l’estètica: cada part del disseny s’ha renovat per fer-lo més lleuger i agradable, seguint l’estil de les altres llengües. S’hi han afegit imatges, algunes localitzades; i cada pàgina reflecteix els incomptables canvis de text que s’han traduït de la web anglesa durant l’últim any. Aquí el mèrit és d’Oriol Piera i Rafael Carreras per la seva pacient feina.

El més important és que ara la traducció GNULinux.cat es fa directament amb un servei web. Això vol dir que qualsevol persona hi pot contribuir, suggerint o millorant les cadenes de text traduïdes, i llavors l’aportació la pot construir i publicar un administrador amb tan sols dos clics. No haurem de remenar més el codi XHTML ni els documents de texts fixos.

Aquesta actualització del web en català és també l’oportunitat de portar una sèrie de noves captures de pantalla a tots els llocs web. A més, s’han reemplaçat les petites banderes de dalt per un menú, cosa que permet escollir les llengües més fàcilment. El menú evita l’associació de les llengües amb els estats (banderes); hem realitzat unes proves exhaustives per assegurar-nos que funcioni en tots els cercadors.

Al llarg dels propers dies, anunciarem coses més concretes, algunes de les quals potser endevinareu si feu un cop d’ull a la traducció.

GNULinux.cat va ser creat per aquelles persones que amb prou feines havien sentit a parlar, o no coneixien, el sistema operatiu lliure GNU/Linux. Des de llavors fins ara, la web s’ha anat canviant, ampliant i traduint gràcies a una comunitat de persones voluntàries d’arreu del món, amb l’objectiu de sintetitzar i fer més entenedora la informació exposada. La web esta formada per un primer apartat “Que és Linux?” que explica bàsicament que és per algú que no l’ha tastat mai, un altre que recull les raons per no utilitzar els sistemes de Microsoft que s’anomena “Per què no Windows?”, i un altre “Canvieu a Linux” que guia en l’elecció i instal·lació de GNU/Linux.

1 comment

    • Aljullu on 25 de juliol de 2008 at 08:54

    Reply

    Està molt bé, un web senzill però que explica molt clarament què és GNU/Linux.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.