El teu blog de Linux en català

Knol, google vol la seva wikipèdia

Google creix cada vegada més, a mi em comença a preocupar que domini tan, però fan molt bé la seva feina.

Knol consisteix en una enciclopèdia semblant a wikipèdia, però cada article tindrà només un autor que podrà acceptar (o no) suggeriments d’altres usuaris, aquest fet fa que hi pugui haver més d’un article de la mateixa cosa, per a solucionar això es permetrà votar els articles i així sortiran ordenats segons la acceptació que tinguin.

En els knols (així es diuen els articles) es permetrà fer servir AdSense per a fer rentable un article i es podrà descarregar el contingut en varis formats (txt, pdf, doc…). Es podrà triar entre tres tipus de llicències: Creative Commons Attribution 3.0 License, Creative Commons Attribution-Noncommercial 3.0 License o tots els drets reservats i també el model de col·laboració oberta a tots els usuaris, moderada pels autors, o tancada (no es permeten canvis).

Actualment wikipèdia es difícil superarla, però al tenir una filosofia i funcionament diferents és molt possible que convisquin sense que mori un o l’alre.

 

Google logo

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.