El teu blog de Linux en català

Guake!

Una de les eines indispensables que es fan servir a qualsevol escriptori GNU/Linux és la terminal. Qualsevol usuari, expert o novell, l’ha de fer servir en alguna ocasió de forma inevitable.

Una vegada que s’agafa el gust, la terminal es converteix en una companya indispensable que permet controlar-ho tot i ens informa molt més detalladament dels esdeveniments del sistema que no pas qualsevol altra aplicació gràfica.

Per això, existeixen programes com Yakuake (per KDE) o Tilda (per a GNOME) que permeten accedir a la terminal de forma ràpida només prement un botó (normalment una de les tecles de funció). Yakuake ha estat una bona solució per a KDE que a més ha estat atractiva visualment. Tilda ha estat més limitada, tot i que complia amb la seua finalitat.

Per aquesta raó, avui parlem de Guake!, un altre programa de l’estil enfocat per a GNOME però que soluciona els problemes d’aspecte de Tilda. Bàsicament, Guake! és l’adaptació de Yakuake a GNOME.

Per desgràcia, només existeixen paquets precompilats per a Ubuntu. La resta haurem de compilar manualment des del tar.gz. Us deixem els enllaços a continuació.

    • Pere on 21 de juliol de 2008 at 12:53

    Reply

    Esperam que no s’hagi de fer servir de forma inevitable…

    El tilda a mi no em funcionava bé amb el compiz…per això el vaig treure. Tot i que es útil.

    • Marc B. on 21 de juliol de 2008 at 17:59

    Reply

    “Una vegada que s’agafa el gust, la terminal es converteix…”

    Et veig molt optimista ;-). Un servidor, que no és informàtic però duu 20 anys davant d’un ordinador (Spectrum, Amstrad, MS-DOS, Windows i Linux) mai ha agafat el gust a la pantalla negra, ni mai l’agafarà.

    El que ha de fer Linux és deixar la pantalla negra pels informàtics, i que tot, absolutament tot, es pugui fer amb interfície gràfica (pels usuaris normals).

    • Pau on 21 de juliol de 2008 at 18:43

    Reply

    Jeje. Jo tampoc no sóc informàtic. Ara bé, des de la terminal faig coses que per descomptat es poden fer gràficament, però amb la terminal és molt més ràpid (i que s’agafa el gust, fins i tot realment més fàcil).

    Ara bé. Aquesta és la meua opinió… (si no t’agrada tinc d’altres, jejejejeje).

    SAluT!

    • Pau on 22 de juliol de 2008 at 09:46

    Reply

    Per cert, parlant de terminals i interfícies gràfiques:
    http://elblogtecnologic.blogspot.com/2008/07/pros-i-contres-de-linterfcie-grfica-i.html

Deixa un comentari

Your email address will not be published.