El teu blog de Linux en català

4 apunts sobre OpenSUSE 11

Una vegada que s’ha instal·lat openSUSE 11 a un ordinador, existeixen algunes mancances que -en principi- sembla que no són tan fàcils de resoldre com ho serien amb Ubuntu. Estem parlant de la instal·lació dels controladors gràfics i de la instal·lació de còdecs multimèdia principalment.

A continuació us donem uns apunts sobre la configuració d’aquests aspectes. Gràcies al sistema d’instal·lació 1-click, és possible instal·lar un munt de programes fàcilment. Anem per feina:

  • Instal·lació dels controladors gràfics. Només cal fer click en una de les dos imatges següents (segons la vostra gràfica).

ImatgeImatge

  • Instal·lació dels còdecs multimèdia. De la mateixa manera, només cal fer clic a un d’aquests dos enllaços segons tingueu KDE o GNOME.

Còdecs KDE || Còdecs GNOME

  • Habilitar repositoris de la comunitat. Cal anar al Yast->Software repositories. Després a “Afegeix” i allà seleccionar els repositoris de la comunitat. Ens deixarà triar entre un bon grapat referents a les darreres versions de l’OpenOffice.org, KDE, GNOME, Firefox, VLC, etc.
  • Tema de la barra de tasques a KDE4. Hi ha diversos temes per a la barra de tasques que es canvien des de les opcions de l’escriptori (botó dret sobre l’escriptori->Arranjament de l’escriptori). A la part de baix posa “Tema de l’escriptori” i es poden triar entre diferents colors per al panell. També permet descarregar temes directament des de KDE-Look.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.