El teu blog de Linux en català

Juga a l'Ultima Online en el Linux usant el Razor!

Salut! Aquest és un tutorial per a tots aquells viciats a l’Ultima Online que en els nostres temps soliem jugar-hi al Windows. Doncs avui en dia, i gràcies al Wine ja no necessitem el Windows per jugar-hi.


1. Per instal·lar l’Ultima Online i poder-hi jugar, primer hem de tenir instal·lat el Wine i el cabextract. Per fer-ho des d’una terminal executarem:

sudo apt-get install wine cabextract

2. Seguidament hem d’instal·lar les llibreries que ens falten del wine. Per fer això utilitzarem el programa winetricks. Ens sortirà un instal·lador que instal·larà el .NET Framework de MS i anem clicant “Següent” i “Acceptar”:

wget http://www.kegel.com/wine/winetrickssh winetricks corefonts vcrun6sh winetricks dotnet20

3. A continuació ens descarreguem l’Ultima Online: Mondains Legacy d’aquí i l’instal·lem fent-hi doble click. Perquè ens funcioni bé el joc hem d’indicar-li a l’instal·lador que ens l’instal·li en el directori:

C:Program FilesEA GamesUltima Online Mondain's Legacy

4. Un cop instal·lat l’executem i deixem que l’autopatch corri i el programa s’actualitzi sol. Seguidament ens descarreguem aquest fitxer, el descomprimim i a continuació copiem els dos fitxers descomprimits a la carpeta on està instal·lat l’Ultima Online (/home/guillem/.wine/drive_c/Program Files/EA Games/Ultima Online Mondain’s Legacy) reemplaçant els fitxers existens pels nous que ens hem descarregat d’aquest enllaç

5. A continuació instal·larem el Razor, un client que ens permet connectar-nos als FreeShards que corren amb els servidors RunUO, baixant-lo des d’aquí

6. Per jugar a l’Ultima Online (UO), obrirem sempre el Razor, i li especifiquem el Servidor i el Port en el que volem jugar-hi. El mètode més ràpid per provar el joc és sel·leccionant un dels servidors que vene per defecte, per exemple, el “UOGamers: Divinity (T2A)”. Connectant-nos a aquest servidor se’ns llançarà l’UO i només hem de sel·leccionar el nom del nostre compte i la seva contrassenya i se’ns crearà la conta automaticament. Ara ja només queda sel·leccionar el personatge i les seves habilitats i a disfrutar del joc!

Fonts: Primera, Segona

2 comments

  • pol on 6 de novembre de 2008 at 19:09

  Reply

  Estic seguint el teu tutorial!
  M’ha dit uqe haig d’installar l’internet explorer…! passo del missatge?

  Hi ha algun altre mirror d’on descarregar-se l’ultima, que el que dius em va molt molt lent…

  • Bernet on 11 de novembre de 2008 at 12:14

  Reply

  Quan et diu que has d’instal·lar l’explorer?

  Què raro!

  Diria que no cal.

  Algun altre mirror… Em sembla que n’hi ha més tot és buscar-ho a internet. Però l’important és que et baixis la mateixa versió del joc.

  Tio, aquest és el millor joc que he jugat mai. Si t’agrada el rol, el disfrutaràs. Bàsicament en aquest joc pots fer literalment el que vulguis amb el teu personatge.

  Si tens dubtes sobre el joc pregunta’m!

  Encara que internet està ple de guies 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.