El teu blog de Linux en català

OpenSUSE 11, publicada

Avui s’ha publicat OpenSUSE 11, la distribució impulsada per Novell i que actualment s’ha conegut que és una de les grans líders de la supercomputació.

Entre les principals novetats d’aquesta versió, cal destacar el nucli Linux 2.6.25.4, KDE 4.0.4 (també hi ha opció per a KDE 3.5.9), GNOME 2.22, OpenOffice.org 2.4, AppArmor 2.3, Xorg 7.3 i PulseAudio 0.9.10.

GNOME 2.22

Com ja us hem comentat al llarg de la publicació de les alfes i betes d’OpenSUSE 11, el canvi més vistòs ha estat el nou tema de la instal·lació, modern i atractiu en color verd.

A més, YaST i Sax2 s’han portat a Qt4, i gràcies a això la integració amb KDE4 és molt bona. També s’han portat a GTK de forma que GNOME també s’ha beneficiat.

L’equip ja s’ha fa servir Firefox 3.0 i Banshee 1.0, totes dues aplicacions van presentar les seues versions finals fa pocs dies (de fet, el firefox va ser despús-ahir).

El sistema de paquets continua millorant, a cada nova versió és més ràpid. A més, existeix un sistema d’instal·lació d’aplicacions mitjançant el web que fent clic afegeix tots els repositoris necessaris i instal·la els paquets que calguen per tal d’instal·lar el programa (això ho podeu fer per exemple amb KDE 4.1).

Ja podeu descarregar els diferents CD i DVD’s. El suport per al català està limitat, però hi és (a versions anteriors no hi havia suport). Si ho feu aquesta mateixa vesprada és possible que els servidors estiguen saturats.

2 comments

  • christian on 25 d'agost de 2008 at 00:01

  Reply

  la versió en català encara és molt pobra, però les millores de les versions 10.x s’han fet notar 🙂

  • Pau on 25 d'agost de 2008 at 01:08

  Reply

  Doncs sí, la veritat és que encara queden prou coses per traduir. Ja vorem què passa amb la versió 11.1.

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.