El teu blog de Linux en català

Fedora 9 a un clauer USB

Fa un parell de setmanes es va publicar Fedora 9. Amb aquesta versió es va presentar també un instal·lador específic per a clauers USB.

Aquest programa, anomenat live-usb-creator, instal·la en pocs passos un sistema fedora completament funcional que es podrà carregar des de qualsevol ordinador que permeta l’inici des d’un dispositiu USB que no té per què formatar-se (si hi ha espai, no eliminarà les altres dades).

Com es pot veure a la captura, es permet fer servir algun livecd que ja tinguem o bé descarregar la darrera versió des d’internet. Un dels punts més importants és allà on posa Persistent Overlay, que es correspon amb l’espai que es deixarà al clauer per tal d’emmagatzemar els nostres fitxers.

Amb un clauer d’1Gb d’espai, un valor òptim pot ser el de 205Mb per a aquest paràmetre. Si feu servir clauers amb més capacitat, dons afegiu-la. Evidentment, al Target Device heu de seleccionar la unitat des d’on es troba el clauer USB. Una vegada fet això, ja podeu crear el sistema.

1 comment

    • Arnau on 19 de juny de 2008 at 11:55

    Reply

    “Linux support for the liveusb-creator is still in beta, but you can easily test it by doing the following”

    A mi aquestes coses em fan certa gràcia…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.