El teu blog de Linux en català

Debian 5.0 beta 2

L’equip desenvolupador de Debian ha anunciat la disponibilitat de la segona beta de Debian 5.0 que té el nom de Lenny.

Aquesta nova versió porta el nucli 2.6.24, GNOME 2.22, un atractiu instal·lador gràfic, suport complet per a particions xifrades i d’altres canvis. També cal remarcar que la versió del compilador per defecte serà gcc 4.3, ja hi ha suport per a Perl 2.5 a més que s’han passat a Perl 5.10 i XULRunner.

Aquesta és la branca testing que molts ja han pogut fer servir fins ara i que en poc temps es convertirà en la branca stable. Durant molt de temps el desenvolupament de Debian i la publicació de noves versions va ser molt lenta (sobretot amb la versió 3.0). Sembla que finalment l’equip va decidir accelerar una mica el ritme de publicació de noves versions tot mantenint el seu compromís d’estabilitat.

El resultat és Lenny, i ja es pot descarregar les diferents imatges de CD/DVD per a tot tipus d’arquitectures. Així us deixem les de 32 i 64bits x86.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.