El teu blog de Linux en català

Solucionar els problemes de so de l'ubuntu hardy heron

Vinga va que avui estic en ratxa!!! xD

Avui comentaré un problema que molta gent que utilitza l’ubuntu s’hi ha trobat a l’hora d’actualitzar de qualsevol versió anterior a la més recent, l’ubuntu hardy heron 8.04 (pels que no ho sapigueu el 8 ve del 2008 i el 4 de l’abril).

El problema és la pèrdua de so que em experimentat al actualitzar la distribució. Aquest problema es posa de manifest, per exemple, quan estem mirant un vídeo al youtube i acte seguit o tot mirant el vídeo, volem escoltar una peça de música usant el nostre reproductor de música preferit. Què passa doncs? Ens quedem sense so al darrer.

Això és degut a que amb la nova versió d’ubuntu s’ha canviat el programa del servidor de so. Enlloc d’usar el tradicional ALSA, s’ha optat per usar PulseAudio. Això a comportat que mols programes no s’hagi adaptat encara al nou serivdor se so i tinguem aquesta pèrdua de rendiment tan notable.

Ara bé, com soluciar-ho? És ben senzill. Només cal anar al menú Sistema->Preferències->So i en la pestanya “Dispositius”, canviar els valors dels quatre primers menus desplegables per “ALSA – Advanced Linux Sound Architecture”, deixant el cinquè valor com està. Tambè en la segona pestanya “Sons” habilitem la casella “Habilita la mescla de so per programari (ESD)

Amb aquests passos el vostre sistema ja hauria d’estar funcionant amb normalitat.

Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.