El teu blog de Linux en català

Nova versió dels controladors d'ATi: 8.5

AMD es va comprometre a treure una nova versió dels controladors d’ATI per a GNU/Linux una vegada al mes. El problema és que no sempre aquestes versions tenen moltes novetats o canvis.

Tot i així, sembla que amb la darrera versió publicada sí que s’han introduït alguns canvis i millores interessants que cal comentar.

Per una part està el suport DKMS per a l’instal·lador gràfic. Fins ara, l’única manera d’autocompilar els nous mòduls era mitjançant la instal·lació en mode text. Ara, si dkms és instal·lat, l’instal·lador gràfic el farà servir per deixar-ho tot a punt a només un parell de clics.

Per altra part s’ha millorat molt l’eficiència 2D: ara molts dels efectes de KDE funcionaran molt millor. També es troba el Catalyst AI, una nova opció al centre de control que permetrà personalitzar encara més els paràmetres de la targeta gràfica.

  1. Reply

    Bé…poc a poc anar millorant els controladors… ja era hora!!

    • Francesc Vilches on 24 de maig de 2008 at 20:17

    Reply

    Què se n’ha fet dels drivers lliures per a ATI? Segueixen un camí paral·lel?

  2. Reply

    No sé exactament quin camí segueixen, però un camí segueixen, perquè jo els uso i es van actualitzant de tant en tant! jeje

    • Pau on 24 de maig de 2008 at 23:43

    Reply

    Doncs hi ha dues branques: el controlador “ati” i el controlador “radeonhd”. Aquest últim és el que dóna suport a les targetes d’última generació, però només ho fa a nivell 2D. Per eixa raó encara jo faig servir els privatius.

    Espere que no triguen molt en donar suport 3D…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.