El teu blog de Linux en català

Plans per a GNOME 2.24

Amb GNOME 2.22 publicat fa poc més d’un mes, l’equip del GNOME ja ha planejat quines novetats i canvis s’introduiran a la versió 2.24. Aquesta vegada, però, hi ha una novetat important.

L’equip del GNOME per fi es digna a parlar de GNOME 3. Fins ara, la pàgina del GNOME 3 sempre havia fet referència a l’estabilitat i bon treball que s’ha estat fent amb GNOME 2 i que això suposava no haver-se de preocupar de fer grans canvis, sinó en millorar poc a poc.

Però amb el temps s’ha arribat a un punt on les eines de desenvolupament actual limiten els programadors en certs aspectes. Això ha suposat haver de canviar la concepció que es tenia de GNOME 2 i començar a pensar en un salt evolutiu: GNOME TOPAZ.

Ara bé, encara estem lluny d’això i cal centrar-se en el que realment tenim. I és que GNOME 2.24 tindrà una novetat molt important: el navegador web Epiphany deixarà de fer servir el motor Gecko (el mateix del firefox) i es passarà a Webkit (el mateix que fan servir Konqueror i Safari) que va aconseguir l’altre dia passar al 100% el test ACID3. Això voldrà dir que els usuaris de GNOME tindrem, per fi, una alternativa real i lliure al Firefox.

Altres novetats seran la gestió de comptes unificats a l’Evolution, el suport per a XRandR 1.2, suport per a Exchange 2007 (si les llicències ho permeten) així com una aparença renovada amb icones de 256×256, nous fons de pantalla i dos temes nous “obscur” i “pla”.

Sense dubte, aquests canvis i la publicació de KDE 4.1 (fa dos dies es va publicar la primera alfa) al juny, els usuaris de GNU/Linux podem estar més que contents pel treball de la comunitat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.