El teu blog de Linux en català

Alguns scripts de l'Amarok que cal conèixer

Amarok és el reproductor de música que més fan servir els visitants de SomGNU. Amarok és un reproductor de música que entre les seues característiques per defecte, pot mostrar-nos les lletres de les cançons, descarrega les caràtules des d’Amazon i les biografies dels artistes des de la Wikipedia.

Aquestes característiques, però, només són la punta de l’iceberg. El fet que l’Amarok suporte scripts augmenta el seu potencial de manera prou important (hauríeu de pensar com si foren plugins del firefox). Aquests scripts permeten des de descarregar els discos des mitjançant el protocol bittorrent fins fer cerques al Youtube relacionades amb la cançò que s’està sentint.

Ací us proposem alguns scripts interessants:

Autotorrent Afegeix l’opció “Descarrega l’àlbum” al menú de la cançó quan s’hi fa clic. L’script cerca la cançò a mininova.org i a torrentspy.com i inicia el bittorrent per descarregar-lo.
awn-amarok-minsec Si feu servir l’avant-window-navigator, aquest script mostrarà la coberta de l’àlbum de la cançó actual a la icona de l’Amarok al dock (això també existeix per a d’altres reproductors de música a GNU/Linux).
autoEqualizer És un equalitzador automàtic que activa la configuració necessària del so segons el gènere de la cançó que s’estiga sentint.
CopyCover Copia la coberta de l’àlbum que s’obté des de l’Amazon directament a la carpeta des d’on s’està reproduint la cançó.
mp3urlnotify Envia informació al vostre lloc web cada vegada que canvia la cançó, així tothom podrà saber què esteu escoltant a cada moment (també podeu passar-vos per Gran Hermano si us agraden aquestes coses).
RecordRadio Ripeja les emisores de ràdio que estigueu reproduint d’una forma senzilla.
Weekalarm Amb aquest script podreu tindre el vostre rellotge-alarma amb la música que vulgueu. A més, suporta l’increment de volum, així que ja no haureu d’alçar-vos pel matí sobtadament.
Amaroktube Obre una pestanya del navegador on directament mostra vídeos relacionats amb la cançó que estem escoltant.

A més de tots aquests scripts, també podeu visitar la pàgina d’Amarok dedicada als scripts així com la pàgina de kde-apps dedicada a això.

Per instal·lar un script:
1. Descarregueu-lo
2. Obriu l'Amarok i seleccioneu el gestor d'scripts des del menú Eines
3. Seleccioneu Instal·lar script i cerqueu l'script concret a instal·lar
4. Instal·lar i gaudir.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.