El teu blog de Linux en català

Diferències de rendiment entre Ubuntu Gutsy i Hardy

A Phoronix han fet un test on s’ha comparat el rendiment d’Ubuntu Gutsy amb l’Ubuntu Hardy (encara en estat beta, però a pocs dies de la seua publicació). Segons els resultats que s’han pogut obtindre, la diferència és nul·la (inclús la Gutsy supera lleugerament la Hardy).

Les proves s’han fet amb Bootchart, Doom 3, codificació LAME, lectura de discs, compressió Gzip i RAMspeed. Tot això sota un ordiandor Lenovo ThinkPad T60 amb Intel Core Duo T2300 (1.83GHz), 1Gb de RAM DDR2, disc dur 80Gb SATA i ATI Mobility Radeon X1400 amb 128Mb. Per al cas de la targeta gràfica s’han fet servir els controladors privatius Catalyst 8.3.

I aquests han estat els resultats:

 

 

 

 

 

 

 

 

Com s’ha comentat, la diferència és quasi zero. Fins i tot la Gutsy és més ràpida en arrencar que no pas la Hardy. I això que des d’Ubuntu Dapper, amb cada nova versió, el temps d’arrencada s’havia anat reduint significativament. Tot i així, estem parlant que Hardy té un nombre important de canvis al nucli que, aquesta vegada, ja no han fet millorar el temps d’arrencada.

I així queda la cosa. Ubuntu Hardy eixirà a finals de mes i serà una LTS, potser per això mateix el canvi no ha estat tan gran respecte a la Gutsy, ja que s’han centrat més en tindre una versió estable i segura.

 

  • Albert on 11 d'abril de 2008 at 10:12

  Reply

  S’ha de tenir en compte que Hardy Heron és encara una beta; jo la tinc instalada desde fa un dies i et puc dir que cada dia hi han actualitzacions de software (mínim 20 paquets cada dia).

 1. Reply

  Comento el mateix que l’Albert, encara és Beta.
  Per altra banda a mi m’arrenca més ràpid que Gutsy. No gaire, però acabada d’instal·lar es notava molt més. I espero que continui anant més ràpid a les proximes versions.

  I l’instal·lació 14 minuts.

  • Aljullu on 11 d'abril de 2008 at 15:45

  Reply

  Doncs quina desil·lusió…

  • edu on 11 d'abril de 2008 at 19:06

  Reply

  no ho trobo canvis significatius. deuen haver tingut més cura en no malgastar memòria, però no hi ha canvis en l’algorísmia. no és mal resultat, però 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.