El teu blog de Linux en català

Gentoo Linux 2008.0 Beta

Ha costat. La Fundació Gentoo ha tingut un gran nombre de problemes durant tot 2007 i part del 2008. Això ha suposat que durant més d’un any no s’haja publicat una nova versió de Gentoo (tot i que els paquets sí que s’anaven actualitzant).

Segons s’ha pogut saber, el problema va ser per una part l’abandonament del projecte per part de programadors així com problemes “personals” d’altres programadors que, tot i que no van abandonar el projecte, no li han pogut dedicar el temps que fins ara li havien dedicat.

Això ha suposat un problema seriós per a Gentoo.  Una distribució amb tanta reputació no pot fallar d’aquesta manera. Us imagineu que això passara amb Ubuntu?. Com ja hem comentat altres vegades, aquests problemes a Gentoo han suposat la pujada de Sabayon Linux.

Bé, però, sembla que ja es veu la llum. I, per fi, tenim la primera beta de Gentoo Linux 2008.0. A l’anunci que es fa a la seua pàgina web no expliquen les novetats de la versió, però investigant una miqueta podem observar que es fa servir el nucli 2.6.24 i [suposem] les darreres versions de GNOME i KDE3 (tot i que KDE4 es trobarà als repositoris).

L’únic apunt realment interessant és el següent: els de Gentoo estan pensant passar-se al sistema de paquets rpm. No aquesta vegada, però sembla que en un futur així serà [[en un futur datat per l’any 2003]] –> [[és una conya dels desenvolupadors pel maleït dia de les conyes angleses]].

Així doncs, Gentoo torna a la càrregai nosaltres a la descàrrega.

  • Xavier on 3 d'abril de 2008 at 10:14

  Reply

  Gràcies, Pau, per l’apunt. Els usuaris de gentoo t’ho agraim.

  Però no ens donis aquests disgustos! Passar-se a rpm! Això mai! Sort que l’anunci del Gentoo Weekly Newsletter és del…. 2003 i de…. l’1 d’abril (dia d’innocentades als països anglosaxons). Quin descans.

  • Pau on 3 d'abril de 2008 at 10:32

  Reply

  Ostres!!

  Ja deia jo que era molt estrany!!!. Gràcies, ara mateix ho comente…

  Ufff, que mal!! H

  • Xavier on 3 d'abril de 2008 at 11:17

  Reply

  Ah! Així que _no era broma_ això teu??? Jajaja, quina gràcia. Doncs jo ben convençut que tu havies seguit el joc.

  PD: ets usuari de gentoo?

  • Pau on 3 d'abril de 2008 at 11:24

  Reply

  Vaig ser usuari de gentoo durant un any i mig. I va ser la meua època més productiva com a usuari gnu/linux. Després vaig comprar-me un mac on vaig provar d’instal·lar-lo una i altra vegada i no me’n vaig ensortir… (tot i les guies d’instal·lació). Tenia massa problemes amb la targeta gràfica, amb la targeta sense fils i amb el carregador d’arrencada. Finalment ho vaig deixar perquè em suposava massa mal de caps. Vaig estar esperant a les noves versions, però mai sortien, així que finalment… Ubuntu. Però crec que ara és el moment de tornar a provar, per això m’ha fet molta il·lusió la notícia.

  SAlut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.