El teu blog de Linux en català

XMoto 0.4.2

Pels qui no coneixeu el videojoc XMoto una mica d’explicació:

L’any 2000 surt un videojoc de motocross anomenat Elasto Mania el qual era una barreja entre simulador de motrocross i videojoc de plataformes. Elasto permetia controlar un motorista i la seva moto de motrocross a través de pantalles amb tot de rampes, loops,… I tot controlat amb tan sols els cursors del teclat. L’únic que frenava l’èxit d’aquest joc era que era programari privatiu i per tant la col·laboració dels fans del joc per aportar nous nivells, corregir errors i demés era bastant limitada. Si pagaves uns 9.95 dòlars en podies obtenir la versió completa, si no t’havies de conformar en una versió demo, que això sí, et permetia afegir-hi els teus propis nivells.

A l’any 2005 sorgeix X-Moto, podríem dir que va sortir com una alternativa lliure a l’Elasto. Elasto i X-Moto en un principi es diferenciaven sols en alguns detalls de la física del joc. Però aviat X-Moto, al ser programari lliure, va animar a gran part dels jugadors a donar-hi suport i a crear-ne nous nivells, millorar la física del joc,… A tot això, hi ajudà el fet que fins i tot es poden actualment crear nivells per a X-Moto amb Inkscape, a més, X-Moto té versions tant per Windows com GNU/Linux, BSD,…

I ara es presenta la versió 0.4.2 de X-Moto amb una sèrie de novetats. Tal com diu la llista de canvis: ara es poden “censurar” els nivells no aptes per a menors (-literal de la web-), s’han afegit més opcions per al scripting dels nivells (rotar la càmera, engegar i para la música,…), ara el pilot de la moto interactua amb l’entorn quan cau (que ara podrem veure la influència de la física en el cos del pilot quan es clava una bona hòstia), i el que de moment encara no sembla gaire ben ajustat és que ara la càmera canviarà el zoom segons la part del nivell on estiguem (aspecte interessant per tenir una millor visió de la zona que hem de superar).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.