El teu blog de Linux en català

Gesbit 0.7 Alpha

S’ha publicat Gesbit 0.7 alpha, que és un gestor de blocs lliure, inspirat en el conegut WordPress i de fet molt semblant a aquest sistema de gestió de continguts. D’acord amb les paraules del seu autor, David Esperalta, a la relació de respostes a preguntes freqüents sobre aquesta aplicació, Gesbit és un projecte personal pensat per fer funcionar les bitàcoles que ell mateix ja tenia en marxa, per la qual cosa hi ha una eina que permet la migració de WordPress a Gesbit per si fos necessari.

Per qui pot ser útil aquest programa és per tots aquells usuaris que busquin una aplicació de gestió de blocs completa com WordPress però a qui els molestin tots aquells elements que, segons com, es poden considerar excessius per a l’usuari final. Per exemple: WordPress inclou al formulari per inserir un nou enllaç tota una sèrie de camps relacionats amb la XFN Friends Network que a Gesbit no hi són. En aquests aspectes, Gesbit simplifica l’interfície de WordPress.

D’altra banda, també cal tenir en consideració que Gesbit no disposa d’un catàleg de connectors, aspectes visuals i arxius d’idioma tan gran com aquell de què disposen els usuaris de WordPress. El català està entre les llengües a què ja ha estat traduït Gesbit.

Així com WordPress disposa d’una completa documentació que cobreix les diferents possibilitats que presenta aquest programari, Gesbit té una documentació més limitada però molt ben organitzada, centrada principalment en facilitar la feina als programadors de connectors i a tots aquells que vulguin fer programes derivats utilitzant el codi de Gesbit. Aquesta documentació, generada amb l’eina de desenvolupament lliure PHPDocumentor, es pot descarregar en un arxiu comprimit o consultar en línia.

2 comments

  • Pau on 7 de febrer de 2008 at 16:32

  Reply

  Ummmm, interessant. Caldra veure com avansa…

  • dec on 8 de febrer de 2008 at 00:00

  Reply

  Moltes gràcies amics. M’agradaria que *Gesbit serveixi a algú d’alguna manera. Gràcies de nou. 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.