El teu blog de Linux en català

Nova versió dels controladors d'ATi per a GNU/Linux

S’ha publicat una nova nova versió dels controladors propietaris per a GNU/Linux que AMD/ATi desenvolupa. Concretament aquesta és la versió 8.45.2.

Com ja sabeu, des de la publicació dels controladors 7.10, fglrx començà a suportar AIGLX, però d’una forma una mica inestable: apareixien dues ratlles negres a la part de sota a la dreta de la pantalla, el cursor de quan en quan es desfigurava, les pel·lícules no es podien veure, les resolucions màximes no estaven suportades… (segons qui, es podien trobar uns problemes o d’altres).

La nova versió sembla que soluciona tot això. Des d’una nova instal·lació d’Ubuntu hem instal·lat els controladors 8.45.2 i els resultats han estat:

  • La instal·lació ha estat senzilla, ja no cal editar cap fitxer a mà ni fer tasques a banda
  • AIGLX s’ha activat per defecte (abans calia modificar algunes coses manualment)
  • Tots els errors comentats han desaparegut
  • Es nota prou més fluïdesa que amb els controladors anteriors, però encara li falta

Podeu veure les notes d’aquesta nova versió a la pàgina de desenvolupamen,t. Sembla que els mateixos desenvolupadors saben que encara s’ha de millorar molt -ja que tenen un llistat dels errors coneguts d’aquesta nova versió-. Un dels més importants amb els quals ens hem trobat ha estat que el sistema es bloqueja si provem de canviar d’usuari o tancar la sessió (en canvi, l’ordinador sí que s’atura bé).

Com sempre, podeu fer servir el tutorial que tenim al wiki.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.