El teu blog de Linux en català

StreamMyGame, tots els jocs de Windows a Linux i PS3

StreamMyGame és una aplicació comercial que permet jugar a qualsevol joc instal·lat en una màquina amb el sistema operatiu Windows en altra màquina que faça servir GNU/Linux, i que es trobe connectada en xarxa amb la primera.

La tecnologia d’StreamMyGame realitza un streaming del vídeo i l’àudio del joc, permetent controlar el joc des de l’altre extrem com si estiguera instal·lat localment. Evidentment, perquè tot això funcione, l’ample de banda de la xarxa ha de ser molt alt i la latència baixa, per la qual cosa en la majoria dels casos només és viable emprar-lo en xarxes locals.

En un futur tenen planejat donar el salt a Internet i oferir serveis de jocs sota demanda sense haver d’instal·lar cap programari addicional.

A la seua pàgina web tenen diversos tutorials en format de vídeo que mostren la instal·lació i ús del programa, podent-se veure com es juga al Crysis des d’Ubuntu o des de la PlayStation 3 amb GNU/Linux instal·lat. A la web oficial també es pot descarregar una versió gratuïta de StreamMyGame que permet jugar a resolucions de 640×480.

En definitiva, StreamMyGame és un programa molt interessant per a determinats casos concrets. Per altra banda, els límits de velocitat de les connexions a Internet actuals i els alts requisits de maquinari a la part del servidor poden arribar a complicar l’adopció massiva de solucions d’aquest tipus.

1 comment

    • PellRoja on 18 de gener de 2008 at 13:25

    Reply

    Te bona pinta, tot i que aquí trigarem a veureu, amb les conexions tant baixes que tenim

Deixa un comentari

Your email address will not be published.